Reperul
Administratie Galati

Gălățenii, asociațiile de proprietari, ONG-urile, firmele și instituțiile pot lua în grijă spațiile verzi

* Cei care doresc să se implice trebuie să depună o cerere și o schiță la Primărie și să încheie un parteneriat cu municipalitatea *

Consilierii locali au aprobat joi, la inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, programul de conservare și înfrumusețare a spațiilor verzi din municipiu, prin implicarea persoanelor fizice și juridice, a asociațiilor de proprietari, ONG-urilor și instituțiilor publice.

Astfel, toți cei interesați vor avea posibilitatea să se implice în mod activ pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din municipiul Galați, oferite de Primărie cu titlu gratuit.

„Le oferim gălățenilor posibilitatea de a contribui activ la amenajarea și înfrumusețarea spațiilor verzi din oraș: parcuri, grădini sau scuaruri. Acordul va fi făcut între Primărie și cei care doresc să se implice activ în comunitate, cu valabilitatea de un an și posibilitatea de prelungire a acestuia”, a declarat Pucheanu.

În cazul persoanelor fizice și juridice, depunerea solicitării va fi însoțită de o schiță de amenajare propusă, iar după aprobarea cererii se va încheia între Primărie și solicitant un acord de colaborare. Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării lor la Serviciul Relații cu Publicul, Ghișeu Unic din cadrul Primăriei.

În cazul asociațiilor de proprietari, ONG-urilor și instituțiilor publice, acestea vor încheia cu Primăria o convenție, în baza unei cereri. Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării lor la Serviciul Relații cu Publicul, Ghișeu Unic din cadrul Primăriei.

Lucrările de amenajare a spațiului verde încredințat se vor executa în conformitate cu schița de amenajare propusă și aprobată de Primărie. Este vorba despre lucrări de salubrizare, cosit gazon, greblat frunze și crengi, plantare de material dendrologic, udare a materialului dendrologic, tuns gard viu.

Spațiile verzi încredințate vor fi amenajate și/sau întreținute fără a se solicita municipalității plata lucrărilor executate, partenerul menționat în acord primind în schimb dreptul de amplasare a maximum două panouri informative pe care va fi inscripționat logo-ul municipiului Galați și mesajul: ”Acest spațiu verde este întreținut de către persoana fizică (cu excepția celor care locuiesc în condominiu și sunt organizați în asociații de proprietari)/persoana juridică (nume, sigla companiei și date de contact)”.

Dimensiunea panoului va fi de 50×25 cm, iar picioarele de susținere ale acestuia nu pot depăși 10 cm de la sol.

Postări asemănătoare

A început amenajarea pasarelei care va lega heliportul SMURD de Unitatea de Primiri Urgențe

Reperul

Fostul senator PNL Cătălin Boboc îi cere demisia primarului PSD Marian Dragomir

Reperul

Lucrări de decolmatare a răului Bârlad

Maria Vlad Romaniţă