Reperul
Eveniment Galati Social

Gălăţenii au lăsat zeci de tone de gunoaie în locurile de agrement în timpul minivacanţei de 1 Mai

* Cu toate acestea, comisarii de mediu nu au dat amenzi, ci doar avertismente * Poliţiştii locali nu au fost însă la fel de milostivi, aplicând circa 200 de amenzi *

Peste 10.000 de gălățeni au petrecut, în weekend-ul prelungit de 1 Mai, la Pădurea Gârboavele, lăsând în urmă circa 15 tone de resturi menajere. Deşeurile au fost strânse de angajații Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Galați şi transportate la groapa de gunoi a Ecosal. Serviciul public de salubritate a strâns alte circa 7 tone de gunoaie de la Lacul Vânători, unde, de asemenea, oamenii au ieșit să facă un grătar.
Totuși, oamenii ieșiți la iarbă verde nu au mai lăsat deșeurile peste tot, ci le-au dus la punctele de colectare special amenajate în locurile de agrement. “Gunoaiele le-au depozitat la pubele special amplasate în pădure, am amplasat și pubele pentru depozitare selectivă a gunoaielor”, a spus directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Galați, Vali Viorel Sandu.
Au fost însă și gălățeni care au ignorat cu bună știință Legea picnicului – au făcut făcând foc direct pe pământ, şi-au spălat mașinile în crângul de la ieșirea din Galați către Smârdan sau şi-au parcat autovehiculele pe spațiul verde. Totuşi, Garda de Mediu Galați nu a aplicat (ca de obicei!) nicio amendă. “S-au făcut controale de către cele două echipe ale noastre, atât în județ, cât și în oraș, în zonele neamenjatae, dar nu s-au aplicat amenzi, ci doar avertismente”, a declarat comisarul-șef, Daniel Mocanu.
Poliția Locală Galați a aplicat însă amenzi, a spus Aurelia Bogatu, purtătorul de cuvânt al instituției. “În această perioadă, polițiștii locali au aplicat circa 200 de sancțiuni cu o valoare totală de 37.000 de lei. Cele mai multe amenzi s-au aplicat pentru încălcarea normelor de ordine publică și siguranță rutieră. Totodată, poliţiștii locali au verificat respectarea legii în parcuri și zone de agrement. Pentru gătit pe domeniul public s-au aplicat trei amenzi, iar pentru spălarea autovehiculelor în crângul de pe șoseaua Galați-Smârdan s-au aplicat nouă amenzi în valoare de 9.000 de lei. Totodată, s-au mai aplicat amenzi și pentru parcarea autovehiculelor pe spațiul verde”, a afirmat Aurelia Bogatu.

Postări asemănătoare

Laptele care a îmbolnăvit 19 elevi din Pechea nu era contaminat, dar ancheta continuă la producător

REZULTATE FINALE BEJ: Cum arată noua configuraţie politică a judeţului Galaţi

Ciprian Şchiopeţ

Autocarele spre Istanbul continuă să aibă pasageri, în ciuda temerilor provocate de situaţia din Turcia