Reperul
Eveniment Galati

Gălățenii care au participat la “Invictus Games”, decorați de preşedintele României

* Aceștia au fost decoraţi alături de restul delegaţiei ţării noastre la Jocurile Invictus *

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a delegației României care a participat la competiția sportivă „Invictus Games Toronto 2017”, din care au făcut parte și trei gălățeni. Astfel, în semn de apreciere a rezultatelor sportive de excepţie obținute în cadrul competiţiei destinate militarilor răniţi în teatrele de operaţii, pentru dăruirea şi spiritul de fair-play manifestate la Jocurile Paralimpice „Invictus Games” găzduite de Toronto în perioada 23-30 septembrie 2017, pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului Armatei României, președintele României a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a I-a și „Meritul Sportiv” clasa a III-a câştigătorilor, participanţilor și staff-ului.

Cei trei gălățeni care au făcut parte din delegație sunt plt. Hamza Doru, plt. Mihai Sburgea, care au concurat, și sergent Nicușor Comănescu, care a făcut parte din staff. Au fost decorați cu Ordinul “Meritul Sportiv” clasa a III-a.

Pluornierii Doru Hamza și Mihai Sburgea au fost răniți în Afganistan, în timpul misiunii Batalionului 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, dislocat acolo. Aflându-se într-o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, transportorul amfibiu blindat în care se aflau militarii a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Cei doi au fost grav răniţi, dar au supravieţuit, iar la Toronto au participat la probe de atletism și tir cu arcul.

Sergentul Nicușor Cămăneu din Batalionul 300 Infanterie “Sf. Andrei” a făcut parte din staff, fiind fotograf și numărându-se printre cei care au  imortalizat competiția.

Postări asemănătoare

O femeie de 80 de ani din Berești a murit arsă de vie

Maria Vlad Romaniţă

Droguri descoperite la punctul de trecere al frontierei Folteşti

Maria Vlad Romaniţă

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, confirmat cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă