Reperul
Eveniment Galati Social

Gălăţenii, chemaţi să doneze. Este nevoie de sânge grupa 0, Rh negativ

* Potenţialii donatori sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzii din Regiment 11 Siret *

Deficit de sânge grupa 0, Rh negativ la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi. Conducerea centrului face apel la donatorii gălăţeni să vină şi să doneze.

“Ne confruntăm de ceva vreme cu un deficit de sânge şi produse din sânge grupa 0, Rh negativ. Facem un apel către gălăţeni să vină şi să doneze, mai ales dacă au această grupă de sânge, dar şi alte grupe de sânge, chiar dacă acolo nu avem mare deficit. În ceea ce priveşte grupa 0, nu putem să onorăm în totalitate comenzile spitalelor. Numărul donatorilor a rămas constant de 60-70  pe zi, în general, dar există şi zile cum este cea de astăzi (miercuri, n.r.), când au fost doar 45 de donatori. Nu cred că, deocamdată, concediile influenţează foarte mult donarea”, a precizat Camelia Stoichiţescu, managerul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.

Este posibil ca această criză să fi apărut şi din cauza numărului mare de persoane care au această grupă de sânge şi sunt internate în spitale.

Postări asemănătoare

Doi militari români ai Batalionului din Galați au fost răniți în Afganistan

Intervenție a polițiștilor și jandarmilor din cauza nerespectării distanțării fizice la resfințirea unei biserici pe rit vechi

Maria Vlad Romaniţă

O bombă veche de aviație a fost detonată controlat

Maria Vlad Romaniţă