Reperul
Administratie Eveniment Galati

Galați | A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului de centură

Consiliul Judeţean Galaţi a anunțat finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru extinderea şi modernizarea Drumului de Centură al municipiului Galaţi și semnarea contractului pentru proiectare şi execuţie a lucrărilor.

„Licitaţia a fost adjudecată de Asocierea S.C. Aqua Parc S.R.L. ( jud Neamţ) & S.C. Mavgo Holding S.R.L. (jud. Neamţ) & Hydrostroy AD Sofia, Bulgaria & S.C.Ideal Windows S.R.L. (jud. Galaţi) & S.C. SPC Elite Consulting SRL Iaşi, iar valoarea contractului este de 113. 285.253 de lei, TVA inclus”, se arată într-un comunicat al CJ Galați.

“Avem contract de finanţare, avem proiectant şi constructori, astfel că în cel mai scurt timp vom da ordinul de începere a lucrărilor de extindere şi modernizare a Drumului de Centură. În primă fază, timp de cinci luni se va realiza proiectul tehnic, inclusiv pentru podul hobanat. Ulterior, proiectul tehnic trebuie aprobat într-o şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi, după care vor demara la propriu lucrările”, a declarat Fotea.

Potrivit aceleiași surse, cel mai probabil se va lucra în prima fază la pod, care va avea o lungime de aproape 500 de metri şi va scurta distanţa actuală a variantei ocolitoare a municipiului Galaţi cu aproximativ 2 kilometri.

Acum se caută soluții și pentru evaluarea finală a terenurilor şi clădirilor din zona unde urmează să fie făcută construcția pentru că se vor face și exproprieri.

„Lucrările la Drumul de Centură se vor desfăşura etapizat, fără a întrerupe total circulaţia. Vor fi însă momente de scurtă durată când traficul se va desfăşura pe o singură bandă de circulaţie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Termenul de implementare este de 25 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Bugetul total al proiectului este de 135.196.480 de lei, suma care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, toate cheltuielile cu documentaţiile tehnice, precum şi plata tuturor cotelor şi taxelor legale.

Asistența financiară nerambursabilă este în valoare de 132.492.550 de lei, iar cofinanțarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 2.703.929 de lei. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD.

Postări asemănătoare

Măsuri speciale luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Reperul

Peste 100 de poliţişti locali din Galaţi, cu ochii pe cimitire de Paştele Blajinilor

Maria Vlad Romaniţă

C. Fotea (președinte CJ Galați), despre colaborarea dintre Galați și Brăila: ”Dacă suntem împreună, suntem mai puternici!”

Reperul