Reperul
Administratie Eveniment Galati Galati

Galați: A fost semnat contractul pentru noile autobuze

Astăzi a fost semnat contractul pentru achiziționarea a 40 de autobuze noi pentru transportul public de persoane din municipiul Galați. Cu această ocazie, primarul Ionuț Pucheanu a anunțat și că Ministerul Dezvoltării a fost de acord cu cererea de finanțare pentru cumpărarea a 10 tramvaie noi, iar peste câteva zile Primăria va lansa și licitația pentru achiziția a 20 de noi autobuze hibrid.

Modernizăm transportul public în comun și în aces scop am majorat capitalul social al societății Transurb care poate cumpăra astfel cele 40 de autobuze noi. Am respins întotdeauna achiziția de mijloace de transport second-hand pentru că gălățenii trebuie să călătorească în condiții de confort maxim, beneficiind de un transport modern și civilizat”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Cele 40 de autobuze noi de mare capacitate, în valoare de 26.246.000 lei, fără TVA, vor completa flota societății locale de transport public în comun, SC Transurb SA, după ce s-a finalizat licitația lansată în acest scop, iar Primăria a majorat capitalul social al societății pentru cumpărarea acestora.

Oferta declarată câștigătoare pentru cele 40 de autobuze a fost cea depusă de operatorul BMC Truck & Bus SA. Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galați.

Autobuzele vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației.

Cu acest prijlej, primarul a mai anunțat și că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a aprobat cererea de finanțare, cu fonduri europene, pentru 10 tramvaie care vor completa flota de mijloace de transport public în comun. Valoarea totală a proiectului este de 95.943.800, iar finanțarea nerambursabilă reprezintă aproape 98%.

Postări asemănătoare

Șefia Spitalului Județean de Urgență Brăila rămâne la dr. Delia Râșnoveanu

Reperul

Viteză plus alcool: Un gălățean reținut după ce a provocat un accident grav

Maria Vlad Romaniţă

Un incendiu de vegetație s-a extins la o stână, unde au murit 180 de oi – VIDEO

Maria Vlad Romaniţă