Reperul
Politic

Galați-Brăila | Competiția atragerii de bani europeni câștigată net de Galați (VIDEO)

Galațiul este pe locul cinci într-un clasament al județelor din țară la capitolul accesare de fonduri europene în exercițiul financiar 2014 – 2020. Informația poate fi găsită pe site-ul Ministerul Fondurilor Europene și a fost comentată de președintele CJ Galați, Costel Fotea, invitat la emisiunea Deschide Lumea, difuzată pe postul de televiziune Realitatea TV Galați-Brăila.

Locul cinci este un loc onorant, ținând cont de faptul că sunt 41 de județe. Însă nu mă simt confortabil când mă gândesc că Galațiul nu este printre primele trei sau chiar două județe”, a declarat Costel Fotea.

În clasament, Galațiul se află după județele Constanța, Cluj, Dolj și Bihor. În schimb, județul Brăila se află pe locul 38, după ce a reușit să atragă până acum doar 362 milioane de lei în același exercițiu financiar.

Este posibil ca unele dintre proiecte să fie în procedură de achiziție, să nu fi început contractarea. Nu știu ce se întâmplă acolo (…). Nu am fost niciodată curios să întreb pe cei de la Brăila ce proiecte au. Eu am căutat să avem o relație de colaborare (…). Competiție există tot timpul între județe, competiție există tot timpul între președinții de consilii județene. Dar competitiv este proiectul pe care îl depui, în funcție de echipa pe care o ai în spate, de modul în care este scris proiectul, de felul în care îl pregătești”, a mai spus președintele CJ Galați.

Costel Fotea a făcut și o declarație în premieră la „Deschide Lumea”. El a anunțat în cadrul emisiunii difuzate pe Realitatea TV Galați-Brăila că la Spitalul Județean Galați va fi construit un heliport, iar construcția acestuia va începe anul viitor.

„Am discutat cu proiectanți, cu conducerea spitalului, colegi din CJ, cu cei de la SMURD și am discutat posibilitatea ridicării parcării etajate cu încă un nivel, iar deasupra să amenajăm un heliport pentru ca elicopterul să poată ateriza aproape de spital și să nu dureze mai mult de 5 minute trasnportul pacientului de la elicopter, la UPU”, a spus Costel Fotea, precizând că dorește ca până la sfârșitul anului proiectul să fie modificat, iar la începutul anului viitor să pornească lucrurl efectiv.

Postări asemănătoare

UPDATE: Klaus Iohannis câștigă alegerile în Galați și Brăila. Viorica Dăncilă se află pe locul secund

Reperul

Medicii de familie susțin eforturile colegilor din spitale, în bătălia cu coronavirusul

Reperul

A.Popa (PNL Brăila): ”Nu susțin niciun fel de alianță între PNL și PSD. Îmi depun mandatul dacă se ajunge la așa ceva”

Reperul