Reperul
Eveniment Galati

Galați | Comemorare pentru victimele de la Colectiv

Aproximativ 60 de persoane au comemorat la Galaţi patru ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv unde au murit 64 de oameni.

Comemorarea a avut loc la Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa sediului Prefecturii Galaţi. Un sobor de preoţi condus de Arhiepiscopul Dunării de Jos a ţinut o slujbă de pomenire a celor morți în tragedia de la București.

Cateva zeci de persoane printre care s-au aflat și rudele celor doua victime din Galați, Valentina Florea şi Claudiu Bogdan Istrate, au participat la comemorarea a patru ani de la tragedia din clubul Colectiv.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a dat citire numelor celor care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv și a îndemnat la solidaritate față de familiile îndurerate.

Sunt sufletele luminoase, calde ale tinerilor și tinerelor care au plecat în stare de jertfă și s-au aprins ca torțe, peste 60 de torțe luminoase au îndurerat pamântul, dar au luminat cerul”, a spus arhiepiscopul Casian Crăciun.

Manifestarea a fost organizată pe rețelele de socializare de mai mulți tineri.

Aș putea spune ca tragem un semnal de alarmă pentru că nu s-a schimbat nimic până acum și ne dorim ceva mai bun în țara asta. Cu ocazia asta am lasnsat și o petiție on-line, cu privire la construirea unui centru de arși în memoria tinerilor de la Colectiv”, a spus George Alin Radu, organizator.

Postări asemănătoare

Noi distincții internaționale pentru produsele inventate de studenții Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

Reperul

(VIDEO) Bărbat reținut pentru că vindea bijuterii bijuterii false

Maria Vlad Romaniţă

Val de agresiuni în familie

Maria Vlad Romaniţă