Reperul
Eveniment Galati

Galați | Continuă ancheta în cazul fetei găsită sângerând pe stradă

La două săptămâni de la apariția cazului fetei de 14 ani ce a fost găsită sângerând pe stradă în timp ce doi polițiști o priveau din mașină fără să reacționeze într-un fel, au apărut informații noi despre cele întâmplate.

Într-un raport al medicilor legiști se arată că minora nu a fost victima unui viol. În schimb, leziunea pe care a suferit-o i-ar fi putut pune viața în pericol. În acest moment se fac cercetări pentru savârșirea infracțiunii de vătamare corporală din culpă și act sexual cu un minor.

Pe 13 august, organele de urmărire penală au intrat în posesia raportului de expertiză medico-legală privind leziunile suferite de persoana vătămată în seara zilei de 3 august 2019. Conform constatărilor şi concluziilor medico-legale formulate, persoana vătămată nu a prezentat urme de violenţă pe corp, însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale. Totodată, leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei.

Totodată a fost înregistrat un nou dosar privind denunţul unei persoane juridice, ONG, cu privire la vătămările suferite de victimă şi cu privire la activitatea celor doi agenţi de poliţie care au fost sesizaţi de public cu privire la aceste vătămări. Astfel, în cauză se va efectua urmărirea penală in rem, la acest moment, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În cauză procurorurul, împreună cu organele de cercetare penală vor dispune o extindere a cercetărilor şi faţă de infracţiunea de vătămare corporală din culpă, aşa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală. La acest moment nu sunt probe din care să rezulte o suspiciune rezonabilă să a fost săvârşită o infracţiune de viol”, a precizat Traian Laurențiu Iancu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

Între timp, minora a fost extermată și s-a întors în casa de tip familial în care locuia și înainte. Atât ea, cat și baiatul cu care a întretinut raportul sexual beneficiază de consiliere psihologică.

În tot acest timp, cei doi polițiști își continuă activitatea în cadrul IPJ Galati, fără să fi primit până acum vreo sancțiune în condițiile în care cercetarea disciplinară dispusa la nivelul inspectoratul de poliție din Galați nu a fost încă finalizată.

Postări asemănătoare

Abuz și fals la o clinică medicală privată

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Accident cu 8 victime la Hanu Conachi

Maria Vlad Romaniţă

Viscol generalizat pe DN 2B şi pe DN 22, în judeţul Brăila

Reperul