Reperul
Politic

Deschide lumea | Plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea (VIDEO)

Plângere penală formulată de deputatul PMP Cătălin Cristache împotriva lui Liviu Dragnea după mitingul electoral PSD care a avut loc sâmbătă, la Galați.

Deputatul PMP Cătălin Cristache a cerut procurorilor să în ancheteze pe liderul PSD Liviu Dragnea pentru comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, după ce acesta din urmă a declarat că oamenii care au manifestat împotriva acțiunii PSD la Galați și Iași sunt „bătăuși”, „drogați”, „securiști”, „oameni aflați la ordinul SRI”, „oameni care se comportă precum cămășile negre fasciste”.

Invitat la „Deschide Lumea”, emisiune realizată de Sorin Rugină și transmisă pe postul de televiziune Realitatea TV Galați-Brăila, Cristache și-a argumentat acțiunea spunând că i se pare un demers firesc. Asta în condițiile în care liderul PSD a calomniat și defăimat oameni de bună credință care au alte opțiuni politice.


Așa mi s-a părut normal. Fiind acolo și văzând oamenii, menifestând împreună cu ei împotriva ALDE – PSD am crezut că este cel mai bine să îi fac plângere penală. Să dovedească în fața organelor de cercetare că noi am fost drogați, că noi am fost cu arme, cu bâte…”, a declarat Cristache la „Deschide Lumea”.

El a mai spus că nu are de gând să renunțe la acest demers.

Mă voi ține de acțiune până la capăt. Să dovedească (n.r. Liviu Dragnea) că noi suntem așa cum a spus dumnealui”, a mai spus Cristache.

Plângerea înaintată procurorilor reclamă comiterea infracțiunii de „comunicare de informații false” și este prevăzută de articolul 404 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită AICI
Emisiunea este transmisă LIVE pe Facebook

Postări asemănătoare

„Let’s Start Up! oportunităţi şi provocări”: Conferinţă de antreprenoriat, sâmbătă, la Galaţi

Reperul

Rectorul Lucian Georgescu nu mai candidează la alegerile parlamentare

Reperul

A. Popa (PNL Brăila): “Noi nu trecem dintr-o barcă în alta, ca Mihai Tudose”

Reperul