Reperul
Eveniment Galati

Femeia acuzată că și-a sugrumat copilul a fost arestată

* A fost arestată femeia acuzată că și-a sugrumat pruncul * Depresia postnatală și faptul că dăduse naștere unui copil bolnav: acestea au fost explicațiile pe care femeia le-a putut oferi oamenilor legii *

Inculpata încearcă să explice comiterea acestei infracţiuni pe fondul stării de depresie, pe fondul stării de oboseală pe care o simţea după naşterea celui de-al doilea copil, ajungând să considere că afecţiunile medicale pe care le-a constatat la bebeluşul său şi care au fost constatate şi de către medici sunt deosebit de grave şi că acesta suferea foarte mult”, a precizat Liliana Istrate, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Anchetatorii au cerut şi efectuarea unei expertize psihiatrică pentru a se stabili dacă femeia avea ddiscernământ în momentul în care a comis fapta.

Psihologii avertizează că depresia postnatala care nu este tratată corespunzător poate duce la astfel de tragedii.

Întotdeauna mama are nevoie de suportul emoţional al familie şi de terapie psiho-temperamentală pentru a depăşi greutăţile momentului naşterii. De asemenea, are nevoie de un consult de specialitate, neuro-psihiatric şi de un tratament medicamentos. Probabil depresia post-natală a fost instalată cu mai mult timp în urmă, dar nefiind diagnosticată la momentul oportun a dus la acest tip de comportament. O veste că micuţul ar avea o anumită boală ar fi putut accentua depresia şi netratată ar fi putut duce la un astfel de comportament”, precizează psihologul Ana Maria Gherman.

La Directa Judeteana de Asistenta Sociala si Protectoa Copilului s-au luat deja masuri in acest caz.

In familie mai există un copil şi s-a dispus monitorizarea lui pe o perioadă de cel puţin trei luni de zile. Tatăl, cel care se va ocupa de creşterea şi îngrijirea minorului, va fi şi el, dacă doreşte, inclus într-un program de consiliere psihologică”, a declarat Ciprian Groza, director adjunct Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.

Există și informații potrivit cărora femeia ar fi recurs la ajutorul psihiatrilor și înainte de comitere faptei.

Citește și:
Mamă depresivă, suspectată că și-ar fi sugrumat pruncul
Mama bănuită că și-ar fi sufocat copilul a fost reținută

Postări asemănătoare

Şofer prins conducând cu 212 km/h pe DN 25

Nu a adaptat viteza la carosabilul alunecos și a avariat cinci mașini

Maria Vlad Romaniţă

Un asistent social al Primăriei Barcea a fost confirmat cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă