Reperul
Administratie Galati

Galați | Finanțare pentru reabilitarea unui drum județean între Rădeși și Gănești

A fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea drumului județean 242A, pe ruta Rădeşti – Cruceanu – Bereşti – Bereşti-Meria – Găneşti. Valoarea proiectului este 42.035.732 de lei.

“Este cel de-al cincilea proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere judeţene finanţat în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. În cadrul acestui proiect vom moderniza complet aproape 18 km de pe DJ242A, vom reabilita 37 de podeţe şi două poduri, vom realiza peste 20 de km de şanţuri betonate şi vom amenaja staţii pentru mijloacele de transport public de persoane. Procedurile pentru desemnarea constructorului sunt în curs de finalizare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Galaţi este de 22.607.969 de lei din valoarea totală a proiectului.

“După ce acest proiect a fost declarat eligibil, ni s-a comunicat ca fondurile rămase pot acoperi doar jumătate din resursele financiare necesare acestui proiect. Am avut de luat o decizie – fie renunţam la proiect şi pierdeam 20 de milioane de lei, fie asigurăm din bugetul propriu restul de cofinanţare.

Am decis să continuăm acest proiect şi să punem din bugetul propriu restul banilor, mai ales ca autorităţile din domeniu ne-au comunicat că sumele care vor fi economisite în cadrul acestui apel vor fi redirecţionate automat către acest proiect”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD

Postări asemănătoare

Galațiul are un masterplan pentru rețeaua de spații publice

Reperul

Acuzaţii grave: Administraţia Pieţelor Brăila a încasat peste 400.000 de euro de la comercianți, fără să aibă contracte cu ei

Reperul

Legea care elimină taxa pe apa de ploaie a fost promulgată de președintele României

Reperul