Reperul
Eveniment

Galați | Finanțare pentru refacerea ambulatoriului de la Spitalul Județean

A fost semnat contractul de finanțare pentru începerea lucrărilor de modernizare și extindere a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi. Proiectul este unul în valoare de aproximativ 12 milioane de lei, iar finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Ambulatoriul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va fi extins cu 1500 de mp, iar spatiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat.

De asemenea, proiectul prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane lei. Procedurile de achiziţie publică sunt într-o etapă avansată, ceea ce înseamnă că suntem aproape şi de semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Ambulatoriul Integrat de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” va fi extins printr-o construcţie cu regim de înalţime P+3E. După finalizarea lucrărilor, în noile spaţii vor fi înfiinţate cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie.

Nu este primul contract finanțat din fonduri europene ce a fost anul acesta semnat pentru modernizarea ambulatoriilor în spitalele aflate în subornidea CJ. De astfel de finanțări beneficiază și Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor și Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Apostol Andrei”. Valoare acestora este de aproape 40 de milioane de lei.

Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Postări asemănătoare

Un adolescent, mort prematur, a salvat cinci vieți

Maria Vlad Romaniţă

Un tractor folosit la deszăpezire a luat foc pe o stradă din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Vedete din fotbalul autohton vin mâine la Galaţi pentru retragerea lui Daniel Florea

Sorin Rugină