Reperul
Eveniment

Galați | Focare noi de pestă porcină

Pesta porcină africană continuă să se extindă în județul Galați. Marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a aproba măsurile ce trebuie luate ca urmare a apariției unor noi focare în exploatații de la marginea localităților Braniștea și Șendreni.

„S-a decis uciderea preventivă a suinelor din aceste exploatații (Braniștea – 5 porci adulți și 25 tineret; Șendreni – un porc adult și 6 tineret) și plasarea gospodăriilor sub supraveghere oficială, ceea ce presupune: interzicerea mișcării porcinelor în interiorul sau exteriorul exploatațiilor, interzicerea pătrunderii persoanelor străine în exploatații, interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte sau materiale, astfel încât să se minimizeze riscul propagării peste porcine africane”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Galați.

Autoritățile au interzis organizarea de târguri de animale, iar porcii din localitățile unde au fost semnalate focare vor fi ținuți închiși în curți, fără acces la pășunat sau bălți.

Postări asemănătoare

Militari infectați cu noul coronavirus. Primele cazuri au apărut după o instruire în poligon

Maria Vlad Romaniţă

De astăzi, elevii se reîntorc la școală

Reperul

Înșelăciune prin metoda ”Accidentul”

Maria Vlad Romaniţă