Reperul
Social

Galaţi: Numărul bolnavilor de rujeolă a urcat la 58, peste 3.000 de copii trebuie vaccinaţi

* Judeţul Galaţi a primit peste 5.700 de doze de vaccin ROR *

Aceste îmbolnăviri au fost confirmate de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi au fost înregistrate în perioada mai-iulie 2017. Un singur caz, cel al unui sugar din Tecuci, a fost mortal. Copilul a decedat la Iaşi, la  începutul lunii mai.

Ministerul Sănătăţii a trimis către judeţul Galaţi de abia pe 12 iulie 5.720 de doze de vaccine ROR (rujeolă, rubeolă şi oreon), asta în situaţia în care la finalul lunii iunie erau 4.959 de copii nevaccinaţi. Între timp, numărul celor nevaccinaţi a scăzut la 3.441. Cele 5.720 de doze de vaccin sunt în proces de a fi distribuite către medicii de familie.

Nu s-a stabilit încă unde şi dacă în judeţul Galaţi vor fi organizate centre de vaccinare. Imunizarea se face prin cabinetele medicilor de familie, dar în comunele Bălăşeşti şi Buciumeni nu este medic de familie. Pacienţii au fost deocamdată relocaţi către medicii din comune vecine – Bălăbăneşti, respectiv Nicoreşti.

Postări asemănătoare

Patru străzi din centrul oraşului vor fi închise circulaţiei miercuri seară pentru a face loc unei procesiuni religioase

Reperul

Orășelul de Iarnă al Copiilor se deschide astăzi în Parcul Monument din Brăila, în prezenţa Moşului

Liliana Serban

Spital regional între Brăila și Galați. CJ Brăila i-a predat deja terenul Ministerului Sănătăţii

Reperul