Reperul
Eveniment Galati

Galațiul a intrat în carantină de noapte

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat următoarele măsuri, după ce incidența a crescut peste 7 la mie de locuitori.  Astfel, începând cu data de 17.10.2021, ora 00.00, pentru unitatea administrativ teritorială Galați, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 7,5 / 1.000 de locuitori (7,65 / 1.000 de locuitori), se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1090 din 06 octombrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Se va trece astfel de la carantină de weekend la carantină în fiecare noapte a săptămânii. Exceptați sunt cei vaccinați cu schema completă și cei care au trecut prin boala recent. 

Astfel, persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în case în intervalul orar 20.00 – 5.00, în toate zilele săptămânii, nu numai în weekend. Excepție vor face cei care merg la serviciu, care au urgențe medicale, care acordă îngrijiri unor persoane vulnerabile, în condițiile legii, pe bază de documente doveditoare.

Măsurile dispuse la pct. 1 vor fi reevaluate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Galați, la expirarea termenului pentru care acestea au fost instituite sau la scăderea incidenței cumulate la 14 zile sub valoarea de 7 / 1.000 de locuitori. 

Postări asemănătoare

ROBOGAL 2019 – Expoziție de robotică educațională la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Reperul

A răsturnat cazanul cu țuică și s-a ars pe jumătate din corp

Maria Vlad Romaniţă

S-a dus să își schimbe actele deși trebuia să fie în închisoare

Maria Vlad Romaniţă