Reperul
Social

„Galațiul Dăruiește De Centenar”: Caravană cu donații, pe ruta Galați-Alba Iulia

* Campania a strâns de la gălățeni 10 tone de haine, jucării și alimente, care vor fi donate către case de copii și centre de bătrâni din județul Galați și de pe traseul spre Orașul Unirii *

„Vineri, 30 noiembrie, echipa RO100 Curățăm Galațiul pornește într-o caravană filantropică, iar de 1 Decembrie va ajunge la ceremonia de la Alba Iulia. În cei aproape 600 de kilometri ai traseului, vom face mai multe opriri în fiecare județ, pentru a împărți donații către diverse case de copii și centre de bătrâni. Donațiile au fost colectate de la gălățeni, în urmă cu două săptămâni, în campania „Dăruiește! Altcineva are nevoie!”. Cantitatea de bunuri dăruite în doar două zile a depășit cu mult orice așteptări: peste o mie de oameni au donat aproximativ 10 tone de haine, jucării și alimente!”, a comunicat echipa RO100 Curățăm Galațiul.

Conform aceleiași surse,cea mai mare parte a donațiilor va fi direcționată către centre sociale sau familii nevoiașe din județul Galați, iar restul de aproximativ 200 de saci va fi încărcat în camionul care va pleca spre Alba Iulia și care va face opriri în unsprezece centre sociale din Brăila, Liești, Tecuci, Focșani, Târgu Secuiesc, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș și Alba Iulia.

„Prin Caravana „Galațiul Dăruiește De Centenar” ne-am propus să sărbătorim, în felul nostru, Ziua Marii Uniri. Refacem drumul parcurs de alți gălățeni, acum 100 de ani, dar nu oricum, ci ducând cu noi mesajul generozității și al implicării în comunitate. Astfel, caravana îi va lega simbolic pe toți gălățenii cu suflet mare de sutele de români aflați în nevoie, la care vor ajunge donațiile. Asta, credem noi, înseamnă a sărbători ÎMPREUNĂ Centenarul!”, a comunicat RO100 Curățăm Galațiul.

Postări asemănătoare

”Scutecele Domnului” – prăjitura tradițională a Ajunului

Maria Vlad Romaniţă

Întâmpinați cu umbrele colorate

Maria Vlad Romaniţă

Bacalaureat 2023, sesiunea a doua:probele scrise încep miercuri, 16 august

Reperul