Reperul
Eveniment

Galațiul și alte 15 județe au trimis generatoare de mare putere în Ialomița

* În județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică din cauza depunerilor de gheață pe stâlpi și cabluri *

Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afectate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.

Generatoarele sunt mobilizate din județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vrancea, Vâlcea și Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de vreme. De la Galați au fost trimise la Urziceni, în județul Ialomița, containerul suport logistic al intervenției tip IV – iluminat (450 kVA) şi personalul de deservire (2 subofiţeri pompieri). Zona Urziceni este cel mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice.

Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș.

Postări asemănătoare

Galațiul va avea două acceleratoare de particule pentru tratarea cancerului

Reperul

11 decese în 24 de ore, la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Noul Cod Rutier. Amenzi mai mari pentru șoferi

Reperul