Reperul
Social

Galațiul va avea echipă universitară de fotbal

Reprezentanții Universității ”Danubius” Galați și-au propus înființarea une echipe de fotbal care să participle la campionatul de fotbal universitar. Astfel, se dorește implementarea un proiect educațional, care cuprinde conceptul de educație duală, cu accent pe îmbinarea educației universitare cu viața sportivă. Urmând modelul universităților vestice, Universitatea ”Danubius” dezvoltă acest proiect îndrăzneț pentru a veni în sprijinul tinerilor care își doresc să continue viața sportivă, dar să urmeze și studiile universitare, un program de licență și apoi, masteratul. Managerul sportiv din cadrul Universității ”Danubius”, Marius Cosoreanu a dat toate detaliile despre echipa de fotbal ”CSU Danubius”, în cadrul mini-interviurilor Reperul TV.

”Este un proiect nou ce se adresează doar sportului de amatori, mă refer la studenți. Nu va participa deocamdată într-o competiție a Federației pentru cluburile semiprofesioniste. Ne dorim să facem lucruri normale, să aducem sportul aproape de educație. Ne dorim să promovăm învățământul dual, în sensul în care studenții să aibă acces și la o activitate sportivă. De multe ori se întâmplă ca studenții să vină din rândul foștilor sportivi, care au constatat că în momentul în care au ajuns la vârsta studiilor superioare și au terminat cu activitatea sportivă, ajung la seniorat și nu mai au unde să continue. Aici intervenim noi, oferindu-le această posibilitate de a continua această activitate sportivă într-un cadru organizat, aproape de cel profesionist”, a declarat la Reperul TV Marius Cosoreanu, manager sportiv la Universitatea ”Danubius”.

Prin crearea unei astfel de echipe, tinerii gălățeni practicanți de fotbal care nu reușesc să ajungă la cel mai înalt nivel fotbalistic de timpuriu, ar putea avea astfel posibilitatea să nu abandoneze sportul, iar în același timp să urmeze cursurile unei facultăți. Mai mult, prin prisma faptului că unul dintre partenerii competiției este chiar Federația Română de Fotbal, există posibilitatea încheierii unor acorduri de colaborare între cluburile universitare cu cele din ligile profesioniste, ca bază de selecție.

Pentru a face parte din această echipă de fotbal universitar, tinerii trebuie să fie studenți sau masteranzi la una din facultățile Universității ”Danubius”, sau cursanți la colegiul universității. Marius Cosoreanu a mai precizat în cadrul mini-interviurilor Reperul TV că pentru studenții care se înscriu acum în anul I la una dintre facultățile Universitatii ”Danubius”, taxa de școlarizare va fi redusă cu 75%, în primul an de studiu. De asemenea, sportivii CSU ”Danubius” vor beneficia de pregătire tehnică și fizică, coaching sportiv, programe de dezvoltare personală, burse și premii pentru performanțele sportive.

Postări asemănătoare

Peste 3.100 de gălățeni cu viroză au ajuns la medic într-o săptămână

Maria Vlad Romaniţă

Atelier de sculptură în lemn la Grădina Botanică

Reperul

CUP Dunărea a umflat facturile pe apa de ploaie! Instanţa a obligat compania să-i restituie unui brăilean banii încasaţi ilegal

Reperul