Reperul
Politic

George Dircă: Actuala clasă politică a reușit să demonizeze această profesie

* George Dircă a apreciat că, în acest context, succesul campaniei „Fără Penali în Funcții Publice” este un semnal puternic că cetățenii vor o schimbare radicală în interiorul clasei politice *

Campania de strângere de semnături „Fără Penali în Funcții Publice” a fost primită cu reticență de cetățeni, iar asta a arătat cât de puțină încredere mai au românii în clasa politică, a declarat George-Edward Dircă, senator USR de Galați, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galați-Brăila.

„Oamenii primesc cu reticență astfel de campanii din partea unor politicieni pentru că nu mai au încredere în clasa politică. Actuala clasă politică a reușit să demonizeze această profesie, ea de foarte mult timp nu se mai derulează în interesul cetățenilor, ci în interesul unor grupuri organizate. Și atunci sigur că nimeni nu mai are încredere”, a afirmat senatorul USR.

Dircă a precizat că, în acest context de neîncredere în politicieni, succesul campaniei „Fără Penali” a fost cu atât mai mare, iar semnalul pe care l-a dat a fost clar.

„Mesajul pe care noi l-am transmis a fost unul care a avut un impact foarte puternic și mă bucur. (…) A avut un moment de explozie extraordinar în ultimele două luni această campanie. Am reușit doar la nivelul orașului Galați să avem 36.000 de semnături de susținere. Practic, cred că am fost al treilea oraș și al treilea județ din România, ca semnături strânse. Am avut surprize plăcute pentru că oameni din toate zonele s-au implicat, au strâns semnături, ni le-au trimis cu poșta, am găsit tot felul de canale de comunicare. Oamenii au înțeles foarte clar că e momentul să avem o schimbare radicală în interiorul acestei clase politice, să vină oameni cu intenții bune”, a spus Dircă.

Campania „Fără Penali în Funcții Publice” a strâns 1,3 milioane de semnături de susținere, dintre care 850.000 de semnături au fost validate de primăriile din țară.

„Fără Penali în Funcții Publice” este o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției în așa fel încât persoanele condamnate pentru fapte penale să nu mai aibă acces la funcții publice. „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”, se arată în textul propunerii.

Postări asemănătoare

Toți membrii Pro România de la Brăila au demisionat

Reperul

Primarul în funcție despre competiția din partid pentru alegerile locale: În dreptul măsurătorilor PSD este trecut Pucheanu

Reperul

Paul Ichim, despre relația cu George Stângă: “Chiar vreți să auziți niște vorbe din spatele blocului?”

Sorin Rugină