Reperul
Politic

George Stângă, PNL: Apă Canal face bișniță

* Liberalul spune că soluția este preluarea stației de captare de la ArcelorMittal *

Președintele filialei județene PNL Galați, senatorul George Stângă, propune înființarea unei comisii de negociere pentru preluarea stației de captare a apei Priza Dunării de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați, astfel încât Apă Canal să nu mai facă bișniță. “90% din cantitatea de apa furnizată de operatorul Apă Canal locuitorilor municipiului Galați și celor care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară provine de la stația de captare a apei de la Priza Dunării. Proprietarul acestei stații este ArcelorMittal. Eu nu-mi doresc ca populația Galațiului să devină dependent de un agent economic. (…) Dacă mă uit la ceea ce face, Apă Canal face bișniță, mai pe românește. Cumpără apa de la combinatul siderurgic și o vinde la cetățeni”, a declarat George Stângă.

reperul.ro i-a solicitat societății Apă Canal un punct de vedere referitor la declarațiile liderului PNL. “Societatea Apă Canal SA Galați alimentează populația municipiului Galați cu apă din două surse: sursa de suprafață – Dunărea (cca. 65%) și sursa de adâncime: fronturile de captare Vadu-Rosca și Salcia-Liești (cca. 35%). Priza de apă, tip cheson, situată pe malul stâng al Dunării, în amonte de punctul de confluență cu Siretul, este proprietatea ArcelorMittal. Pentru apa brută livrată de către ArcelorMittal, Societatea Apă Canal SA Galați achită un preț reprezentând tariful plătit de ArcelorMittal către Administrația Națională Apele Române pentru utilizarea resurselor de apă (tarif stabilit prin HG 1202/2010) și consumul de energie electrică aferent volumului de apă brută livrat către societatea noastră. Ulterior, apa brută achiziționată de la priza ArcelorMittal este tratată în cadrul Uzinei de Apă Nr. 2 (decantată, filtrată, clorinată etc.) și ulterior distribuită ca și apă potabilă în rețeaua orașului. Toate costurile aferente potabilizării apei brute și distribuției apei potabile către consumatori sunt detaliate/justificate la ANRSC în momentul avizării tarifului pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită pentru întreaga arie de operare a societății Apă Canal SA Galați”, se arată în punctul de vedere remis de societate.

Postări asemănătoare

Dănăilă, PNL, despre şefii CUP Dunărea: Încearcă să îndrepte o greşeală cu o altă greșeală şi pierd controlul asupra companiei

Reperul

18 sesizări privind fraude electorale la Târgu Bujor

Reperul

Facilități de la Guvern pentru deportați, prizonieri și persoanele persecutate politic

Reperul