Reperul
Politic

George Stângă, PNL Galati: Credite fără dobândă pentru tineri, păcăleală marca PSD

Intr-un comunicat emis de PNL Galați, presedintele formațiunii, senatorul George Stângă acuză actuala guvernarea social-democrată că nu-si respectă promisiunile electorale: „Programul PSD de guvernare prevede o măsură care susține acordarea de credite fără dobândă tinerilor pentru plata cursurilor, chiriei sau a unei părți din construcția unei locuințe. Astfel, începând cu luna ianuarie 2018, băncile ar fi trebuit să finanțeze credite fără dobândă, garantate în proporție de 80% de către stat, pentru ca tineri până în 26 de ani să primească maxim 40.000 de lei”.

Pentru a afla detalii legate de aceasta promisiune, Stângă i-a solicitat ministrului Ministerul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, să-i transmită stadiul și calendarul de implementare a acestei măsuri din programul de guvernare, care sunt unitățile bancare implicate în proiect și care este bugetul alocat anual.

Răspunsul primit de la Atilla Gyorgy, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, arată că ”acordarea pentru tineri, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, de credite fără dobândă, garantate în proporție de până la 80% de către stat, nu face parte în prezent din portofoliul de programe guvernamentale cu garanția statului”, se spune in comunicatul liberalului gălătean.

George Stângă consideră că aceasta promisiune se încadrează în rândul altor prevederi ale programului de guvernare, amintind eliminarea impozitului pe dividente (de la 1 ianuarie 2018), construirea a 500 de creșe și grădinițe, cadastrarea gratuită a tuturor terenurilor agricole, implementarea sistemelor antigrindină sau cumpărarea a 5.000 de ambulanțe pentru satele din România.

Postări asemănătoare

Consilierii județeni PNL Galați nu au participat nici astăzi la ședință

Reperul

Vasile Varga – PNL Brăila: Ministrul Fifor are obligația să redea polițiștilor credibilitatea și rolul în comunitate

Reperul

Deputatul liberal Alexandru Popa – Moș Nicolae pentru copiii defavorizați din localitățile brăilene Mircea Vodă, Ulmu și Viziru

Reperul