Reperul
Politic

George Stângă, PNL: Varianta PSD-ALDE a Legii salarizării, un risc pentru România

 * Senatorul liberal consideră că Legea salarizării unitare nu este sustenabilă *

Preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă, afirmă, într-un comunicat de presă, că Legea salarizării unitare, „concepută în grabă” de coaliţia PSD-ALDE, prezintă un risc economic major pentru România deoarece nu se cunoaşte impactul bugetar, chiar Comisia Europeană spunând că această lege este asemenea unei bombe cu ceas frumos ambalată.

„Încă o dată se dovedeşte faptul că avem o guvernare defectuoasă, un guvern condus mai mult de şeful PSD, Liviu Dragnea, iar direcția în care se îndreaptă țara este una periculoasă. (…) Legea salarizării conține o serie de anomalii, pe care inclusiv sindicatele le-au scos în evidență. (…) Proiectul de lege al coaliției PSD-ALDE nu este însoţit de o evaluare, de un studiu de impact. Nu se precizează nicăieri în lege care este impactul bugetar pentru aplicarea acesteia şi nu se cunoaște cât va dura suspendarea actualizării pensiilor de serviciu şi când urmează a fi plătiţi banii aferenți”, se arată în comunicatul semnat de Stângă.

Liderul PNL Galaţi mărturiseşte că s-ar fi aşteptat la mai multă cooperare din partea PSD în privința Legii salarizării. „Ministrul de Finanțe Viorel Ștefan fuge de Parlament pentru a nu da detalii cu privire la această lege. De ce oare refuză ministrul să vină în fața parlamentarilor? Pentru că este conștient că legea salarizării și măsurile economice propuse de guvern nu sunt sustenabile?”, s-a întrebat, retoric, Stângă.

Senatorul a afirmat că Partidul Naţional Liberal a depus 150 de amendamente la legea prezentată de coaliţia de guvernare. Totodată, preşedintele PNL Galaţi a subliniat că PNL este de acord cu adoptarea unei legi pentru îndreptarea inechităţilor salariale din sistem, însă o lege construită în mod responsabil, care să fie în acord cu situația economică reală a țării. „PNL doreşte ca legea salarizării bugetarilor să fie adoptată doar după o dezbatere publică transparentă, astfel încât să rezulte o lege care să se aplice ani buni după adoptare şi a cărei implementare să fie sustenabilă”, a declarat senatorul liberal George Stângă.

Postări asemănătoare

Victor Paul Dobre va iniţia o lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Ciprian Şchiopeţ

Marian Dragomir, candidatul PSD la Primăria Brăila, fuge de dezbateri electorale

Sorin Rugină

Lansarea candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare la Brăila

Reperul