Reperul
Eveniment Galati

Gerul a omorât trei bărbaţi în judeţul Galaţi

* Victimele au fost găsite decedate pe stradă şi pe câmp *

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 49 şi 64 de ani, au decedat din cauza gerului, informaţie confirmată de Serviciul de Medicină Legală Galaţi. Cei trei erau din localităţile Umbrăreşti, Bereşti şi Galaţi şi, în ciuda intervenţiilor medicilor de la ambulanţă sau SMURD, viaţa lor nu a mai putut fi salvată.

“Ni s-a confirmat al treilea caz de deces prin hipotermie înregistrat în judeţul Galaţi de la începutul acestui an. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani din oraşul Bereşti, care a fost găsit decedat pe stradă. În celelalte două cazuri este vorba tot despre bărbaţi: unul, de 64 de ani, din municipiul Galaţi, căzut pe stradă, iar celălalt, în vârstă de 61 de ani, din Umbrăreşti Deal, decedat pe câmp şi găsit de Poliţia de pe raza comunei Umbrăreşti”, a precizat Ani Nistor, de la DSP Galaţi.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda eforturilor făcute de autorităţile locale de a strânge de pe câmp sau din adăposturi improvizate oamenii din calea intemperiilor. “18 persoane au fost internate fie la Centrul de Primiri Urgenţe, în cazul persoanelor fără adăpost, fie la Spitalul Judeţean sau la Spitalul de Psihiatrie. Din păcate, cele mai multe dintre persoane, 38 la număr, au refuzat internarea”, a declarat Aurelia Matei, de la Poliţia Locală Galaţi.

Numărul gălăţenilor care sunt adăpostiţi la Centrul Persoanelor fără adăpost a ajuns la 100, deşi capacitatea centrului este de 44, dar aceasta poate fi depăşită, la nevoie.

Postări asemănătoare

La un pas de moarte din cauza jocurilor de noroc

Maria Vlad Romaniţă

After-school amendat pentru că nu a respectat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Maria Vlad Romaniţă

Traficant de droguri prins în flagrant

Maria Vlad Romaniţă