Reperul
Braila Braila Eveniment

Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la închisoare cu executare

Fostul președinte al CJ Brăila, Gheorge Bunea Stancu, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare în dosarul “Sportul”, ce vizeaza finanţarea a două cluburi sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club “Dunărea” Brăila. 

Curtea de Apel Galați a decis vineri ca fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu sa își petreacă urmatorii 3 ani și 8 luni după gratii, pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese în ce privește finanţarea a două cluburi sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club “Dunărea” Brăila.

Inculpat în acelaşi dosar mai era şi fostul director economic al CJ Brăila, Rusu Alina Daniela, însă aceasta a fost achitată. Cei doi au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA Galați la începutul lunii august a anului 2015, fiind acuzaţi de infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese, pentru finanţarea cluburilor sportive SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club “Dunărea” Brăila, considerată ilegală.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea, unde pedeapsa inițiala a fost de 3 ani de închisoare, însa, în urma contestației, instanța superioară a aplicat o pedeapsa mai mare. Gheorghe Bunea Stancu mai este trimis în judecata și in dosarul “Stancu vs. DNA”. În acest dosar, Stancu este judecat pentru infracţiuni de corupţie, mai precis de acordarea unor contracte preferenţiale, prejudiciul estimat fiind de aproape 3 milioane lei.

Postări asemănătoare

Mii de oameni au venit pe faleză ca să ia agheasmă. Un gălăţean de 37 de ani a prins Crucea Bobotezei

Maria Vlad Romaniţă

Nu scăpăm de păduchi și râie în școlile din județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

A murit după ce a fost lovit de două mașini la rând

Reperul