Reperul
Cultural Eveniment

Ghici cine vine la …”Dialoguri științifice și culturale”

Un proiect conceput în timpul pandemiei se bucură de mare succes în fiecare an și este așteptat cu mare interes de studenți, profesori și cercetători din toată lumea. ”Dialoguri științifice și culturale” poartă amprenta președintelui Senatului Universității ”Dunărea de Jos”, prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, care și-a propus la ediția de anul acesta să invite la dialog, online, personalități din domenii diverse. Prezent în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV”, Cătălin Fetecău a dezvăluit în premieră că face toate demersurile ca unul dintre invitați să fie anul acesta Serge Celebidachi, fiul marelui dirijor Sergiu Celibidachi.

”Am avut marea șansă în preajma Sărbătorilor Pascale să-l cunosc pe Serge Ioan Celebidachi, fiul marelui dirijor Sergiu Celibidachi, un om deosebit care este regizor. Nu am discutat foarte mult cu domnia sa, dar mi-am dat seama de calibru, de valoarea genetică transmisă și care a fost amplificată  de studiile de la Londra și din Statele Unite pe care le-a făcut. Cred că ar fi o experiență foarte plăcută și interesantă în a comunica cu studenți, masteranzi, profesori și doctoranzi”, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău.

Tot la ediția de anul acesta a ”Dialogurilor științifice și culturale” vor fi prezenți cercetători celebri acum în toată lumea, unii foști absolvenți ai Universității ”Dunărea de Jos”.  

”Vreau să-l invit pe domnul Dragoș Axinte, absolventul nostru (n.r. al Universității ”Dunărea de Jos” Galați) care are numeroase invenții la Rolls Royce. Sper să accepte și anul acesta întrucât are o cercetare și realizări importante în domeniul bio-medical. Data trecută ne-a prezentat un robot care realiza diferite operații de sudare în puncte extrem de greu accesibile. Am mai invitat un mare profesor de la Universitatea din Berkeley, Boris Rubinsky care a confirmat participarea și care va avea o prezentare în domeniul bio-medical. Un alt cercetător cu care am discutat este domnul Ștefan Dascălu, care săptămâna aceasta își va susține teza de doctorat la Oxford. Mi-a promis că ne va trimite titlul temei, după ce va fi finalizat prezentarea.  Este un personaj special , cu un farmec deosebit”, a mai declarat la Reperul TV prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, președintele Senatului Universității ”Dunărea de Jos” Galați.

Postări asemănătoare

Noutăți la emiterea cărților de identitate

Reperul

Măsuri de protecție la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” după declararea epidemiei de gripă

Maria Vlad Romaniţă

Vernisaj: Mariana Tomozei Cocoș – patru decenii de muzeografie

Reperul