Reperul
Administratie Galati

Ghișeu unic pentru obținerea autorizației de construcție la Galați

* Cetățenii nu vor mai merge pe la toate instituțiile, ci vor depune documentația și cererea la Primăria Galați, de unde vor obține Avizul Comun *

Începând de săptămâna viitoare, Primăria Galați va putea emite Avizul Comun – o inițiativă a municipalității care vine în sprijinul cetățenilor și al investitorilor, prin eliminarea unor pași birocratici în vederea obținerii autorizației de construire.

„La nivelul municipalității a fost înființată Comisia de Aviz Comun care are ca membri reprezentanți ai organismelor cu care Primăria Galați a încheiat acorduri în acest sens. Practic, Comisia de Aviz Comun va analiza documentele depuse de solicitant pentru a obține în numele acestuia avizele/acordurile cerute prin certificatul de urbanism, în vederea primirii autorizației de construire. În acest fel, cetățenii care vor avea nevoie de o autorizație de construire nu vor mai face drumuri către o serie de instituții, ci vor depune documentația și cererea la Primăria municipiului Galați, de unde vor obține Avizul Comun. Astfel, se va scurta și timpul în care solicitantul va intra în posesia avizului comun”, a anunțat Primăria.

Conform aceleiași surse, eliberarea Avizului Comun se va face direct către solicitant sau, pe bază de procură notarială, persoanei desemnate, iar taxele pe care solicitantul le va achita pentru toate avizele și acordurile pe care urmează să le obțină vor fi încasate la Casieria Primăriei.

„Până la acest moment, Comisia de Aviz Comun are ca membri reprezentanți ai organismelor cu care Primăria Galați a încheiat acorduri în acest sens, respectiv: Serviciul Public ECOSAL, SDE Electrica Muntenia Nord Sucursala Galați, S.C. Apă – Canal Galați, Distrigaz Sud Rețele, S.C. Telekom România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, S.C. Calorgal Galați, S.C. Electrocentrale S.A. Galați, S.C. Transurb S.A. Galați, precum și direcții/servicii din cadrul Primăriei Galați – Compartiment de Gestiune a Evidenței Patrimoniale, Direcția Dezvoltare Infrastructură și Lucrări Publice, Compartiment Nomenclatură Urbană (numere poștale), Comisia pentru Siguranța Circulației. Pe viitor, municipalitatea intenționează să stabilească acorduri de colaborare și cu alte instituții din oraș și companii private precum Direcția de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului, Serviciul Român de Informații, S.C. RCS – RDS S.R.L. etc”, a precizat Primăria.

Obținerea Avizului Comun va deveni funcțională începând din data de 22 ianuarie 2019, iar Comisia de Aviz Comun se va întruni, săptămânal, în fiecare zi de joi, începând din data de 31 ianuarie 2019. Până în prezent, membrii Comisiei s-au reunit în repetate rânduri pentru a testa noul mecanism.

Începând cu luna mai a acestui an, Avizul Comun va putea fi obținut și electronic.

Instituția Arhitect Șef din cadrul Primăriei municipiului Galați a emis anul trecut 1.150 de autorizații de construire/desființare, cu 30% mai multe decât în 2017, când a emis 886.

Postări asemănătoare

Cum a ajuns o îngrijitoare bucătar la cel mai mare spital din Galați

Reperul

Pucheanu: În ultima perioadă cad capete

Sorin Rugină

Galațiul are un masterplan pentru rețeaua de spații publice

Reperul