Reperul
Administratie Galati Politic

Gîdei: Europarlamentarul e cea mai bună poziție din politica românească

* Primarul orașului Tg. Bujor a declarat că portofoliul de eurodeputat este, de departe, mai lejer decât cel de președinte de țară sau de premier *

Anul 2018 a fost un an foarte prost pentru Tg. Bujor, a declarat primarul orașului, social-democratul Laurențiu Viorel Gîdei, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila. Edilul s-a arătat supărat pe Guvernul României și pe Ministerul de Finanțe din cauză că orașul pe care îl conduce nu a primit banii promiși în 2018.

“Guvernul, Ministerul Finanțelor împart sume de bani pentru toate UAT-urile (unitățile administrativ-teritoriale, n.r.) din țara asta și chiar dacă de-a lungul timpului s-au perindat mai mulți miniștri de finanțe, mai mulți prim-miniștri care spuneau că nu va fi nicio primărie fără să aibă măcar sumele pe care le-a avut în 2017, noi, Tg. Bujor, am avut un minus de 7,5 miliarde lei vechi. Cu banii ăștia făceam ceva investiții la Tg. Bujor pentru că la noi nu sunt costuri mari. (…) Am avut un handicap de 7,5 miliarde de lei vechi, cam jumătate din suma pe care trebuia să o avem ptr investiții. (…) Așteptăm bugetul să vedem pe ce cifre ne bazăm în 2019. Sper să nu avem surprize că în anul trecut”, a declarat Gîdei.

„Europarlamentarul e mai bun decât președintele țării, ca și poziție politică”

Primarul a vorbit și despre următoarele alegeri, cele pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai a acestui an. Social-democratul a afirmat că poziția de europarlamentar este, de departe, cea mai lejeră dintre pozițiile politice și, din acest punct de vedere, este mai bună decât cele de președinte de țară sau de premier.

„Europarlamentar e cea mai bună poziție din politica românească. Ce faci acolo? Iertați-mă! Direct cu poporul nu prea ai nicio relație, nicio răspundere, nu te trage nimeni de nas. Uitați-vă câți europarlamentari avem! Apar câte unii acum, sperând că mai prind lista, de care nu ai habar. Ăsta cine e? Păi, e europarlamentar la partidul X. Dar până acum unde a fost? La Bruxelles, la Strasbourg. Da? Deci, europarlamentarul e mai bun decât președintele țării, ca și poziție politică. Adică, dacă vrei să-ți închei o carieră politică și reușești să prinzi lista – că nu prinzi lista – europarlamentarul e, de departe, cea mai bună. Nici premierul nu se compară cu europarlamentarul. E atât de lejeră…”, a declarat Laurențiu Gîdei la Realitatea TV Galați-Brăila.

El a ținut să sublinieze că, dacă șeful său de partid, Dan Nica, lider PSD Galați și europarlamentar, a avut inițiative notabile la Bruxelles, între care poate cea mai importantă fiind cea legată de utilizarea serviciilor de roaming, sunt alți europarlamentari despre activitatea cărora nu se știe absolut nimic. „Eu vorbesc de categoria de europarlamentari pe care nu i-a văzut nimeni niciodată. (…) E greu să spui: nu, domnule, nu-mi doresc să stau și eu liniștit la Bruxelles”, a încheiat primarul de la Tg. Bujor.

Urmăriți mai jos declarația integrală.

Postări asemănătoare

PNL Brăila a decis – Cătălin Boboc intră în cursa pentru președinția CJ Brăila iar Lucian Căprariu în cea pentru fotoliul de primar

Reperul

Începe Târgul de Toamnă – ediția a XIX-a

Reperul

Dănăilă: Grupurile de interese din jurul PSD Brăila au nevoie de bani publici

Sorin Rugină