Reperul
Social

Global Village, expoziţie internaţională organizată de voluntarii AIESEC pentru elevii din Galaţi

* Cei mici au putut cunoaşte cultura altor ţări şi au putut gusta mâncăruri tradiţionale de pe glob *

Studenți, masteranzi sau elevi de liceu membri AIESEC, o organizație studenţească internaţională care ajută tinerii să își dezvolte din plin potențialul prin voluntariat nu numai, au organizat în holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați expoziţia Global Village. Tineri din şase ţări, veniți ca voluntari pentru prima oară în România, au prezentat mâncăruri tradiţionale de acasă, au cântat şi au dansat cu elevii gălăţeni veniți să îi vadă.

Voluntarii care  au venit prin programul AIESEC sunt din Brazilia, Spania, Egipt, Turkmenistan, Turcia şi China. Din Turcia au venit Gizen Pelit şi Asli Akbaba. Au adus baclavale, rahat turcesc, supă de mazăre şi cafea turcească. „Suntem prima oară în România, dar ne place. Sunt multe lucuri care ne leagă. De exemplu, dacă ne referim la mâncare, e vorba despre sarmale”, spuneau studentele din Turcia.

Estevao Gueros Alves Silva, un alt voluntar în cadrul AIESEC, a venit tocmai din Brazilia şi îi place totul în România, mai puţin vremea. Aici a văzut pentru prima oară zăpadă.

Proiectul Global Village li se adresează copiilor din clasele I-VIII din  Galaţi. De la expoziţie nu a lipsit, evident, un stand culinar al României.
aiesec global village turcia

Postări asemănătoare

Proceduri de fizioterapie gratuite pentru gălățeni

Reperul

Rectorul Universității ”Dunărea de Jos”: ”Sunt foarte mulți studenți care s-au implicat și le mulțumesc”

Reperul

Echipa Palatului Copiilor Brăila, campioană națională la karting școlar

Reperul