Reperul
Social

Gong final pentru al doilea proiect ERASMUS+ derulat de Grădinița „Dumbrava Minunată” din Brăila

* Proiectul a avut ca obiectiv îmbunătățirea socializării și integrării copiilor de vârstă fragedă, consolidarea cooperării dintre școală și părinți și crearea unei noi metodologii de adaptare a copiilor la mediul grădiniței *

Grădinița cu program prelungit nr. 37 „Dumbrava Minunată” din Brăila încheie cu succes cel de-al doilea proiect ERASMUS+ “Fearless Child Makes A Cheerful Child”, desfășurat în perioada 2016–2018 în parteneriat cu patru țări europene: Turcia (țara coordonatoare), Franța, Croația și Bulgaria. La buna desfășurare a proiectului au contribuit 13 cadre didactice și 3 cadre din personalul didactic auxiliar, acesta fiind manageriat de doamna profesor Jălăveanu Doina și coordonat de doamna profesor Abibula Iuliana, sub atenta îndrumare a doamnei inspector educație timpurie profesor Mangiurea Cristina și doamna inspector pentru Proiecte și programe europene profesor Petre Daniela.

Proiectul a avut ca obiectiv îmbunătățirea socializării și integrării copiilor de vârstă fragedă, consolidarea cooperării dintre școală și părinți și crearea unei noi metodologii de adaptare a copiilor la mediul grădiniței. Activitățile proiectului au vizat folosirea diferitelor tehnici și metode, punerea în practică cu succes a unor jocuri tradiționale specifice fiecărei țări partenere și prin colaborarea dintre grădiniță și familie, adaptarea preșcolarilor la mediul educațional s-a realizat în timp optim, ele fiind diseminate atât în mediul online, dar și în cadrul întâlnirilor cu părinții, a desfășurării altor proiecte și cercurilor pedagogice.

Cadrele didactice și-au însușit competențe și metode necesare realizării unui învățământ modern, participativ-activ și incluziv. Finalitatea proiectului a adus un plus de valoare unității noastre și s-a concretizat prin realizarea unui îndrumător cu exemple de bune practici și a unui film didactic spre a fi exemplu în activitatea și dezvoltarea profesională a dascălilor.

Postări asemănătoare

Zilele Dunării 2018 debutează joi seară la Teatrul ”Nae Leonard”. Vezi programul minicroazierelor!

Reperul

DSP cere restricţii de vizitare în spitalele gălăţene

Maria Vlad Romaniţă

Conferința finală a proiectului „Implicare civică pentru formularea propunerilor alternative de politici publice în educație”

Reperul