Reperul
Social

Gradul II de acreditare pentru Spitalul Județean Galați și Spitalul de Boli Infecțioase

Rezultatele procesului de reevaluare a acreditării Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” au fost făcute publice astăzi. Astfel, unitatea medicală gălățeană a fost reîncadrată din categoria a IV-a în categoria a II-a de acreditare. De asemenea, și Spitalul de Boli Infecțioase a fost încadrat în categoria a II-a. 

Este o veste bună pentru Galați, pentru pacienți și pentru tot sistemul medical de la noi. Spitalul Județean a reușit, după reevaluare, să obțină acreditarea pe care o merită, respectiv categoria a II-a. Iar Spitalul de Boli Infecțioase a reușit o adevărată performanță. Astfel, dacă acum câțiva ani era în categoria a V-a, astăzi spitalul a ajuns în categoria a II-a. Mai mult, punctajul obținut, de peste 95%, clasează spitalul pe locul cinci la nivel național. În plus, într-un clasament al spitalelor de boli infecțioase din România, spitalul din Galați ocupă locul doi.

Este o recunoaștere a amplelor investiții de la cele două spitale, atât în ceea ce privește dotarea cu aparatură performantă, cât și modernizarea spațiilor medicale sau construcția unor clădiri noi. Această acreditare arată că s-au schimbat multe lucruri în bine la cele două spitale, conștienți fiind că eforturile noastre trebuie să continue pentru binele și siguranța pacienților. Rolul acestei acreditări este și acela de a reda încrederea pacienților în sistemul sanitar gălățean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În acest moment, categoria a II-a este cel mai mare grad de acreditare obținut de spitalele din România.

Postări asemănătoare

Dr. Paul Ichim, despre sistemul sanitar: ”Suntem la limită, pe muchie de cuțit”

Reperul

Reguli mai stricte pentru etichetarea produselor, aprobate de Parlamentul European

Reperul

Vremea frumoasă a scos gălățenii la pescuit și la grătar

Reperul