Reperul
Eveniment Galati

Grav accident de muncă pe șantier

Update: Victima accidentului de muncă din Galati, muncitorul de 23 de ani, avea contractul de muncă suspendat. Lucra fără forme legale. Societatea a fost amendată cu 40 000 lei. Inspectorii de muncă au mai descoperit un muncitor care lucra fără forme legale. Acesta fusese angajatul unei firme din Constanța care făcea lucrări ca subcontractor pentru o societate din Galați.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani s-a zdrobit, după ce a căzut de la aproximativ 16 metri înălțime, pe șantierul unui bloc aflat în construcție, aflat la intersecția străzilor Crizantemelor cu Tecuci. Există suspiciuni că victima nu purta echipament de protecție adecvat. Colegii au sunat la 112 și un echiapj de la Ambulanță a intervenit pentru salvarea tânărului.

”Colegii noștri au găsit  în comă, la baza blocului, tânărul de 23 de ani. Bărbatul era în comă post-traumatică cu un politraumatism grav cranio-cerebral sever, cu fracturi la ambele membre inferioare. Din relatările de la fața locului, barbatul avea niște haine civile pe el. Pacientul a fost stabilizat și a fost transportat în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgență Galați “, a explicat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galați.

O echipă a  Inspectoratului Teritorial de Muncă a ajuns în teren, la locul accidentului.

”Nu putem să avem acum confirmarea dacă au fost respectate toate normele de sănătate și securitate în muncă, dar coroborând informațiile de la fața locului se pare că, nu. E posibil să nu fi avut echipamente de protecție pentru că am mai studiat informațiile și alți colegi de muncă nu erau echipați și îmbrăcați adecvat”, a declarat Laurențiu Asaftei , director ITM Galați.

Din păcate, și medicii de la Spitalul de Urgență, unde tânărul a ajuns în stabilizare, spun că prognosticul în acest caz este extrem de rezervat.

Postări asemănătoare

74 de percheziții într-un caz de trafic de droguri

Maria Vlad Romaniţă

Galați | Accident rutier pe strada Domnească

Încep Campionatele Naționale Individuale de Tenis pentru Seniori și SuperSeniori +35

Reperul