Reperul
Social

Gravidă ajutată de polițiști și jandarmi să ajungă la maternitate

O tânără însărcinată în luna a noua, care a intrat în travaliu la ora 3.00 dimineață, a fost ajutată de un echipaj format din doi polițiști și un jandarm, să ajungă repede la spital. Soțul viitoarei mămici a căutat un taxi, dar a dat peste o autospecială de Poliție.  

”Jos nu era niciun taxi. Am fost în Micro 40 și mă îndreptam spre 38 când am văzut o mașină, speram eu să fie un taxi. Avea lumini aprinse sus, dar apoi am văzut că era un girofar. Domnii din autospeciala de de Poliție m-au întrebat ce caut la ora aia, că era 3.00 noaptea. Aveam bagajele cu mine și le-am spus: naște soția. Mi-au spus să urc că ne duc ei. Și asta au și făcut. Le mulțumesc din tot sufletul“, a spus George Alexandru Popa, viitorul tată. 

În mașină erau trei tineri, doi polițiști: Miruna și Alex și jandarmul George.

În cursul nopții trecute, în jurul orei 03.30, un echipaj mixt din cadrul Secției 4, format din doi polițiști si un jandarm, au observat, pe strada Henry Coandă,  din municipiul Galați,  un bărbat cu un rucsac în spate, care părea foarte agitat. În urma discuției cu acesta, polițiștii au aflat că era în căutarea unui taxi, întrucât soția sa, care se afla acasă, era pe punctul de a naște. Colegii noștri nu au stat pe gânduri și i-au urcat pe cei doi în autospeciala poliției, demarând în viteză spre spital, unde viitoarea mămică a fost preluată în siguranță de personalul medical. Îi felicităm pe colegii noștri, Miruna, Alex și George pentru spiritul civic de care au dat dovadă”, a precizat cms șef Gabriela Costin, purt. de cuv. IPJ Galați.

A fost pentru toți o intervenție neobinuită, dar care s-a încheiat cu succes.

O misiune neobișnuită pentru colegii noștri, însă este un gest de normalitate.  Felicităm și părinții pentru bucuria care le-a revenit în viață, astăzi, de ce nu cu ajutorul polițiștilor și al jandarmilor gălățeni”, a precizat Cătălin Bădin, purt. de cuv. IJJ Galați.

Și cadrele medicale au fost mirate de ”misiunea” neobișnuită a oamenilor legii.

”Avem o naștere deosebită prin modalitatea prin care pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență, în cursul nopții cu un echipaj de poliție. În momentul de față pacienta este stabilă hemodinamic si respirator, fiind sub supraveghere medicală în blocul de nașteri”, a precizat dr. Violeta Șapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență.

Cei doi viitori părinți sunt studenți în anul IV și vor avea o fetiță.

Postări asemănătoare

Ministrul românilor de pretutindeni a lansat și la Galați campania de informare privind riscurile muncii la negru în afara țării

Maria Vlad Romaniţă

Polițiștii locali au dat amenzi de peste 6 milioane de lei, de la începutul anului

Maria Vlad Romaniţă

Zeci de infracțiuni și sancțiuni date de polițiștii gălățeni

Maria Vlad Romaniţă