Reperul
Economic

Guvernul intenționează să majoreze bursele școlare

“În semestrul I al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 100 lei”, scrie, mai exact, în proiectul de HG discutat vineri de Executiv.

Proiectul de HG prevede majorarea valorii minime a burselor acordate elevilor din țara noastră. Mai exact, de anul viitor, adică din cel de-al doilea semestru al anului școlar 2021-2022, elevii vor putea primi următoarele sume:
500 de lei – pentru bursa de performanță,
200 de lei – pentru bursa de merit,
150 de lei – pentru bursa de studiu și pentru cea de ajutor social.
În toate cazurile, în funcție de bugetele pe care le au la dispoziție, primăriile vor putea lua decizia majorării burselor primite de elevi.

Potrivit avocatnet nu a fost propusă majorarea în primul semestru din acest an școlar, așa cum se subliniază în nota de fundamentare a proiectului, deoarece “bugetele locale se aprobă pe an calendaristic, iar bursele se acordă pe an școlar (care cuprinde doi ani calendaristici)”, iar bugetele pe anul acesta au fost deja stabilite și majorarea burselor n-a prinsă în ele.

Postări asemănătoare

România importă anual 20 de mii de tone de pâine

Reperul

Educația financiară ar putea fi introdusă în școli

Reperul

Apan a lansat noile modele Audi A6 și Q8 pe piața locală

Reperul