Reperul
Administratie Galati

I. Pucheanu, despre recensământ: ”Mai bine nu-l făceau!”

Lipsa de interes a gălățenilor privind recensământul ar putea să aibă consecințe nu numai pentru administrația gălățeană, ci pentru fiecare cetățean al acestui oraș. Un număr mai mic de locuitori poate însemna schimbarea rangului unui municipiu, iar acest fapt ar determina pierderea unor oportunități de dezvoltare. În prezent, Galațiul este un municipiu de rang I (minimum 200 000 de locuitori), însă dacă cifrele actuale nu se vor schimba, municipiul ar putea fi retrogradat. Până în momentul de față, au fost recenzate în jur de 180.000 de persoane, deși, conform declarațiilor primarului, numărul real este cu totul altul. Prezent în studioul Reperul TV, Ionuț Pucheanu a declarat că este îngrijorat din acest motiv, concluzionând ca modul în care s-a realizat recenzarea conduce la cifre irelevante.

”Mă îngrijorează faptul acesta. Orice primar ar fi îngrijorat. Eu nu am înțeles până la urmă ce și cine ne-a impus acest target. Dacă mă întrebați pe mine, eu cred că ar fi trebuit să plecăm de la nivelul de 304 000 de persoane, cât arătau ultimele cifre date de Institutul Național de Statistică, cu un an înainte. Nouă ni s-au calculat toate la nivelul a 304 000 de locuitori, acum venim la 226 000. Iar acest target impus nu-l înțeleg. Păi, dacă știți că suntem 226 000 în municipiul Galați, de ce mai faceți recensământ?! Hai să nu mai cheltuim niște bani și timpul unora și nervii altora. (…) Fiecărui UAT (n.r. unitate administrativ teritorială) i-au fost transmise niște cifre pe care trebuie să le atingă. Municipiul Galați are de atins 226 000. (…) Va fi un recensământ pe care mai bine nu-l făceau. Acesta este orice altceva, mai puțin recensământ”, a declarat Ionuț Pucheanu, în cadrul emisiunii Interviurile Reperul TV.

Recensământul continuă până pe data de 31 iulie 2022.

Postări asemănătoare

Modalități de plată a taxelor și impozitelor locale

Reperul

Brăila va avea parcări supraetajate inteligente

Reperul

CUP Dunărea a umflat facturile pe apa de ploaie! Instanţa a obligat compania să-i restituie unui brăilean banii încasaţi ilegal

Reperul