Reperul
Eveniment

Igienizarea unităților de învățământ, neglijată la rectificarea bugetară

“Educația este unul dintre puținele domenii cu care se mai poate lăuda Galațiul. La bacalaureat, elevii gălățeni au obținut a doua poziție la nivel național ca medie școlară și promovabilitate în vreme ce la evaluarea națională au ocupat poziția a treia.
Fruntașii la învățătură nu au parte de o susținere adecvată din partea administrației locale. La actuala rectificare bugetară, o singură școală este prevăzută: Școala Gimnazială nr 18, cu 496.000 de lei.
Necesarul doar pentru igienizare este de aproximativ 4 -5 milioane de lei, dacă ținem cont de faptul că toate cele 64 de spații în care funcționează grădinițe trebuie, conform legii, igienizate anual.
Există zeci de unități de învățământ care au trimis solicitări către Primăria Municipiului Galați și nu au primit niciun răspuns. În această situație sunt Școala Gimnazială Constantin Gh. Marinescu, Școala Gimnazială 20 ori Școala Gimnazială nr 10.
Mai mult, există unități care nu mai speră nimic din partea municipalității și au început lucrările prin forțe proprii, cum ar fi la Școala Gimnazială nr. 28, Grădinița Prichindel, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” sau Liceul Tehnologic „Paul Dimo”.
Reamintim municipalității că anul școlar începe în septembrie și cerem urgent alocarea a 5 milioane de lei către nevoile unităților de învățământ, pentru a nu se mai trezi cu șantiere în noiembrie sau februarie ori, și mai rău, pentru a rămâne fără vreo lucrare executată”, a declarat prim-vicepreședinte Filala PNL Galați, deputat, Onuț Valeriu Atanasiu, în conferința de presă, desfășurată la sediul partidului.

Postări asemănătoare

Organizația PSD Galați îl susține pe Ciolacu la șefia partidului

Maria Vlad Romaniţă

Au iesit din carantină

Maria Vlad Romaniţă

Capacitatea ATI COVID a Spitalului Județean este depășită! Trei medici au fost transferați la București

Maria Vlad Romaniţă