Reperul
Administratie Braila Braila Eveniment

Ilie Bolojan a pus brăilenii pe jar

O informație apărută într-un cotidian național a pus pe jar comunitatea din Brăila. Este vorba despre un interviu acordat de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, ziaristului Cătălin Tolontan, căruia i-ar fi declarat pentru ziarul Libertatea că o mare firmă japoneză care își desfășoară activitatea în Brăila se va reloca la Arad.

”Investițiile au fost obligate să stea mai în Vest. Am un exemplu: o firmă japoneză din Brăila se mută în Arad. De ce? Nu pentru că în Brăila nu ar fi o bună administrare sau că angajații nu ar fi buni. Ci pentru că și-au dat japonezii seama că, atunci când transporți în România pe un fir de șosea, mai apare o nuntă cu lăutari, o petrecere. Însă ideea mea e că și lucrurile bune pot fi contagioase, nu doar cele rele. E adevărat că la Oradea am făcut schimbările cu violență, adică în viteză mare. Așa cum alții poate s-au inspirat de la mine și eu am preluat din alte țări, din alte zone”, stă scris negru pe alb în interviul acordat de Ilie Bolojan.

Interviul a fost citit de mulți brăileni, iar îngrijorarea a început să apară, în special în rândul celor aproximativ 2000 de angajați ai firmei japoneze la care face referire Ilie Bolojan. Vasile Varga, unul dintre liberalii brăileni, a declarat pentru Reperul.ro că a vorbit cu Ilie Bolojan despre afirmațiile făcute în ziarul Libertatea.

“Ilie Bolojan este unul dintre cei mai corecți oameni pe care-i cunosc. Este foarte corect în administrație, în politică și, de obicei, este foarte atent la declarațiile publice (…). Mi-a spus că în respectivul articol a fost strecurată o interpretare greșită. Nu se va muta fabrica de la Brăila, ci se va deschide la Oradea un depozit al
respectivei societăți. Acum, după ce am vorbit cu domnul Bolojan, va pot spune că fabrica Yazaki de la Brăila nu se va închide”.

Am cerut un punct de vedere și reprezentanților firmei Yazaki, însă până în momentul publicării materialului nu am primit niciun răspuns.

Postări asemănătoare

Bărbat în comă după ce a fost lovit cu o bâtă în cap

Maria Vlad Romaniţă

PSD a câștigat detașat alegerile la Brăila

Reperul

Bani din fondul de rezervă bugetară a CJ Galați pentru 29 de localitătăți

Reperul