Reperul
Eveniment Galati

Împușcat de polițiști

Un bărbat de 78 de ani, băut și foarte violent, a fost împușcat de un echipaj de Poliție. Omul provoca un scandal monstru în curtea sa, iar polițiștii chemați să intervină pentru a liniști situația au fost amenințați la rândul lor cu un cuțit de bătrân. Unul dintre polițiști a tras de șase ori cu pistolul.

„Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată prin intermediul S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, de 60 de ani, din localitatea Chiraftei comuna Măstăcani, județul Galați, cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar amenința-o cu un cuțit. La adresa indicată, a ajuns în scurt timp un echipaj de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești – Post Poliție Fârțănești, moment în care persoana reclamată, un bărbat, de 78 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice a ieșit din locuința sa, cu un cuțit în mâna și a început să-i amenințe cu moartea și pe polițiști.

Bărbatul a fost somat să înceteze acțiunile violente, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească. Chiar mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenților de poliție amenințându-i cu acte de violență și cu moartea.

Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuțitul pe unul dintre polițiști, celălalt polițist, folosind armamentul din dotare, a executat șase focuri în direcția agresorului, în zona membrelor inferioare, neavând timp necesar pentru somație în plan vertical. În urma focurilor de armă trase asupra agresorului, acesta a suferit o plagă împușcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar polițiștii l-au deposedat de cuțit și l-au imobilizat. A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri medicale agresorului, iar apoi acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru infracțiunea de amenințare și a fost informat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cât și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu privire la infracțiunile constatate, precum și cu privire la uzul de armă. De asemenea, a fost completat formularul de evaluare a riscului și a rezultat faptul că există risc iminent, astfel că a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Când s-au transmis alertele de COD ROȘU?

Reperul

Poliţia Locală, pe urmele elevilor care nu vin la şcoală. Părinţii riscă amenzi de până la 1.000 de lei

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Muncitor leșinat pe schelele de la Spitalul de Urgență

Maria Vlad Romaniţă