Reperul
Social

Încă 16 290 doze de vaccin antigripal au ajuns la Galați

Este vorba despre a doua tranșă de vaccin antigripal, gratuit, alocată județului nostru din dozele achiziționate la nivel național de  Ministerul Sănătății pentru realizarea programului național de vaccinare antigripală.

”Ministerul Sănătății a trimis către DSP Galați și cea de a doua tranșă de vaccin antigripal, până acum, per total, în prima și a doua tranșă, județul Galați a primit  28 080 de doze de vaccin antigripal. Dozele de vaccin vor fi folosite pentru vaccinarea gratuită a persoanelor incluse în categoriile de risc, fiind distribuite de către DSP către medicii de familie”, a declarat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.

La nivelul județului Galați potrivit datelor DSP, după catagrafierea persoanelor cu risc de a face boala, sunt circa 100.000 de persoane care  au dreptul la vaccinarea gratuită. Pe lângă aceste două tranșe de vaccin antigripal mai urmează să sosească încă trei,  ultima fiind programată să ajungă la începutul lunii decembrie. Din categoriile cu risc și care au dreptul la imunizare gratuită fac parte cadrele  MAI, cele medicale,  cele din instituțiile sociale de îngrijire, dar și persoanele cu vârsta peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și persoanele din instituțiile de îngrijire.

Postări asemănătoare

Ventilatoarele mecanice donate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fost puse în funcțiune

Reperul

Amenzi de peste 30.000 de lei date pentru nerespectarea regulilor de prevenire a SARS- CoV-2, în ultimele 24 de ore

Maria Vlad Romaniţă

La Suceveni, toți porcii din sat au fost omorâți după apariția unor noi focare de pestă africană

Maria Vlad Romaniţă