Reperul
Social

Încă o școală din județul Galați începe cursurile on-line din cauza noului coronavirus

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați au anunțat că, în afară de școala din comuna Suhurlui, o altă unitate de învățământ va începe cursurile în scenariul rosu, on-line, dar nu din cauza ratei mari de infectare din localitate, ci din cauza unor îmbolnăviri ale personalului. Este vorba despre Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu”, din municipiul Tecuci, unde învață circa 100 de elevi cu nevoi speciale.

”Prima școală din județul Galați care nu mai începe orele așa cum își propusese este Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu”, din municipiul Tecuci. O angajată din personalul auxiliar (o femeie de serviciu) a fost depistată pozitiv, motiv pentru care s-a luat decizia începerii anului în scenariul roșu, exclusiv on-line”, se arată în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean Galați. 

”Doamna îngrijitoare care a fost confirmată pozitiv are ca și contacți alte două persoane din școală, este vorba despre o infirmieră si o îngrijitoare. Erau persoanele pe care ne bazam să îngrijim copiii, așa că s-a decis ca cel puțin pâna pe 20 septembrie, când se termină perioada de izolare a celor doi contacți să începem școala în scenariul rosu. Ne vom baza pe ce dispozitive au părinții deja, așa cum am funcționat și în primăvară. Am solicitat tablet, dar încă nu am primit. Cea mai mare problemă este că noi avem ca elevi copii cu nevoi speciale care au nevoie de îndrumarea unui adult chiar și în acest scenariu on-line. În plus, ca altă dificultate pot menționa că noi avem copii și din comunele adiacente și în unele sunt probleme cu semnalul”, a precizat  Ion Iacob,directorul de la Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu”, din municipiul Tecuci. 

Postări asemănătoare

Poliția Locală sporește măsurile de siguranță odată cu începerea noului an școlar

Maria Vlad Romaniţă

Brăila, din nou pe primul loc la Evaluarea Națională

Reperul

O femeie a murit de gripă la Galaţi

Maria Vlad Romaniţă