Reperul
Eveniment Galati Social

Încă trei cazuri de gripă la Galați

* Bilanțul ajunge la 18 cazuri de la începutul iernii și până acum *

Încă trei cazuri de gripă, în ultimele două săptămâni, în județul Galați. O femeie în vârstă de 20 de ani și un bărbat de 80 de ani au fost diagnosticați cu virus gripal AH1. Un al treilea caz este cel al unui bărbat de 84 de ani care are gripă cu virus gripal AH3. Acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase, apoi transferat la Spitalul de Urgenţă. S-a supraadăugat bronhopneumonia pe fondul infecţiei gripale și este în continuare spitalizat.

În total, potrivit datelor furnizate de DSP Galați, în acest sezon rece au fost înregistrate 18 cazuri de gripă, dintre care unul singur a fost mortal. Dintre cele 18 cazuri, trei sunt cu virus gripal AH1, trei cu AH3 şi 12 cu virus gripal B.

În ceea ce privește evoluția virozelor respiratorii și a pneumoniilor, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat cifre mai mici de la o săptămână la alta. Numărul bolnavilor cu viroze respiratorii a scăzut de la 4.104 la 3.255, iar cel al pacienților diagnosticați cu pneumonii de la 465 la 460. Și la viroze, și la pneumonii, categoria de vârstă cea mai afectată este cea de la 5 la 14 ani. Numărul celor internați din cauza virozelor a crescut de la 105 la 113, însă numărul celor internați din cauza pneumoniilor a scăzut de la 153 la 132.

Postări asemănătoare

Comunicat de presă: Conferința “Youth Matter. Speak Out Loud”

Reperul

Taximetristul care și-a ucis gemenii nou-născuți și și-a lăsat soția să moară a fost trimis în judecată

Maria Vlad Romaniţă

Şcoala 17 şi Școala “Dan Barbilian” sunt unitățile țepuite de către contabile