Reperul
Braila Eveniment

Încă trei focare de pestă porcină africană în județul Brăila

* Este vorba despre localitățile Măraşu, Băndoiu şi Măgura, din Insula Mare a Brăilei *

Specialiștii au confirmat încă trei focare de pestă porcină în județul Brăila, în localitățile Măraşu, Băndoiu şi Măgura, aflate în Insula Mare a Brăilei. Cu acestea, numărul focarelor de pestă porcină din Brăila se ridică la 13, celelalte fiind localizate în comunele Frecăței (IMB), Berteștii de Jos și Stăncuța.

Autoritățile anunță că în cel mai scurt timp vor demara operațiunile de eutanasiere a porcilor din aceste trei noi focare. La ultima raportare privind acest subiect, autoritățile anunțaseră că au fost eutanasiați 3.014 porci, alți 145 murind înainte ca specialiștii să fie anunțați.

De asemenea, oamenii au fost îndemnați să își depună dosarele pentru despăgubiri. Valoarea despăgubirilor este cuprinsă între 8 şi 10 lei/kg. Până în acest moment, au fost întocmite dosare de despăgubire pentru cei 1.161 porci eutanasiați la Berteştii de Jos, urmând ca în termen de 90 de zile crescătorii să îşi primească banii. Pentru cei 1.020 de porci eutanasiati la Frecăţei, dosarele vor fi finalizate săptămâna viitoare, atunci când va începe întocmirea dosarelor și pentru porcii eutanasiați la Stăncuța.

Cei care nu anunță autoritățile faptul că le-au murit porcii sau care încearcă să ascundă acest fapt riscă o amendă de până la 5.000 de lei. Autoritățile fac apel ca oamenii să nu păstreze la congelator carnea porcilor suspecți de pestă porcină africană, deoarece virusul rezistă în stare de congelare și se poate reactiva oricând.

Postări asemănătoare

Ambulanță implicată într-un accident mortal

Maria Vlad Romaniţă

Razii de noapte, la Brăila

Maria Vlad Romaniţă

Șarpe în oraș prins de jandarmi și eliberat pe malul râului Siret

Reperul