Reperul
Eveniment Galati

Încă un deces după accidentul de la Șendreni. Intersecția este resistematizată

A început resistematizarea intersecției dintre DN25 și DN2B, de la intrarea în localitatea Șendreni, unde luni s-a produs un grav accident de circulație. Pe de altă parte, numărul victimelor decedate în acel accident continuă să crească. Noaptea trecută, un bărbat de 55 de ani a decedat după ce a fost adus la spital în stare gravă. Cea de a patra victimă a aceluiași accident, un barbat de 35 de ani, urmează sa fie transportat la o unitate medicală din București.

În baza unei solicitări ce a fost formulată după accident de Secția Drumuri Naționale Galați din Galați, reprezentanții CNAIR și cei ai Poliției au început deja reconfigurarea acelei intersecții.

„La data de 29 august a.c., Secția Drumuri Naționale Galați a depus o solicitare de resistematizare a intersecției D.N. 25 cu D.N. 2B, în localitatea Șendreni. În baza acesteia, reprezentanții Serviciului Rutier Galați și cei ai Secției Drumuri Naționale Galați s-au deplasat, în data de 30 august, în localitatea Șendreni și, după verificarile efectuate în teren, s-a avizat favorabil de principiu propunerea de resistematizare.

În vederea obținerii avizului definitiv, Serviciul Rutier Galați a solicitat Secției Drumuri Naționale Galați completarea documentației, cu următoarele acte:

-Memoriu de prezentare a lucrărilor, care trebuie să cuprindă pozițiile kilometrice și metrice unde vor fi amplasate mijloacele de semnalizare prin indicatoare, marcaje și alte dispositive special pentru drumurile naționale;

-Planul de situație care să cuprindă sectorul de drum pe care vor fi instalate mijloacele de semnalizare rutieră, pozițiile kilometrice și metrice unde vor fi amplasate acestea, figurarea marcajelor rutiere în concordanță cu semnalizarea instituită prin indicatoare rutiere;

-Figurarea indicatoarelor rutiere cu specificarea simbolurilor cuprinse în SR 1848 – 1, figurarea dispozitivelor speciale (limitatoare de viteză, parapet de protecție, etc.) și după caz, distanțele față de repere fixe;

Planurile de situație scara 1:500, care să cuprindă situația concretă din teren”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții IPJ Galați.

În același timp, Serviciul Rutier Galați a solicitat impunerea limitării de viteză la 30 km/h, montarea, în zonă, de panouri de avertizare pentru prevenirea accidentelor rutiere, montarea dispozitivelor rezonatoare, cât și iluminarea corespunzătoare a intersecției.

În perioada următoare, polițiștii Serviciului Rutier Galați vor desfășura mai multe activități de monitorizare a traficului rutier din zona respectivă.

Postări asemănătoare

(VIDEO) O nouă șansă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Tratament cu ozon printr-un proiect al Universității ”Dunărea de Jos”

Maria Vlad Romaniţă

S-a urcat băut la volan și a făcut praf trei mașini

Maria Vlad Romaniţă

Proxeneți duși la audieri după mai multe percheziții în Galați și Ploiești

Maria Vlad Romaniţă