Reperul
Administratie Galati

Încă un scandal la Transurb, după ce societatea a recunoscut că a folosit bilete inscripționate cu un preț mai mare decât cel aprobat de Consiliul Local

* Transurb precizează, printr-un comunicat de presă, că tichetele cu două călătorii, inscripționate cu prețul de 5 lei, dar ștampilate cu prețul de 4 lei, provin „dintr-un stoc vechi” * PNL Galați atrage atenția că fapta reprezintă o gravă încălcare a legii, în condițiile în care 5 lei nu este un preț aprobat de Consiliul Local *

Societatea locală de transport în comun, Transurb SA Galați, se află din nou în centrul unui scandal, după ce pe internet a început să circule o poză cu un bilet cu două călătorii inscripționat cu prețul de 5 lei, peste care este aplicată o ștampilă cu prețul de 4 lei.

Biroul de Relații cu Publicul al societății Transurb explică, printr-un comunicat de presă, că acele bilete provin „dintr-un stoc vechi”, care trebuia epuizat. „Precizăm că biletele inscripționate cu prețul de 5 lei care au fost prezentate pe rețelele sociale provin dintr-un stoc vechi, care considerăm că trebuie epuizat și sunt ștampilate cu prețul de 4 lei în vederea comercializării”, a precizat societatea.

Transurb nu spune, însă, de unde a apărut acest stoc, în condițiile în care, conform grilei aprobate de Consiliul Local, prețul unui bilet cu o călătorie este 2 lei, iar prețul unui bilet cu două călătorii este 4 lei.

PNL a reacționat imediat prin vocea consilierului local Șerban Alexandru, care a numit ilegală tipărirea unor bilete cu preț majorat. „Tipărirea unor bilete de transport cu alt preț decât cel prevăzut prin hotărârile Consiliului Local reprezintă o gravă încălcare a legii. (…) Cerem conducerii să precizeze când și cine anume a dispus tipărirea lor, în ce bază legală a cerut prețul de 5 lei pentru două călătorii, câte astfel de tichete au fost făcute și cât anume s-a achitat pentru ele. Conform hotărârii Consiliului Local, prețul unei călătorii este de 2 lei. A existat și propunerea de 2,5 lei, în cazul în care era achiziționat direct de la șofer, dar s-a renunțat la ea în urma intervenției consilierului local PNL Onuț Atanasiu, care a arătat că nu e normal să fie o astfel de măsură atât timp cât nu pot fi procurate în toate stațiile, de la chioșcuri ori automate”, a declarat consilierul local PNL Șerban Alexandru, solicitând totodată și ca Transurb să renunțe la ideea de a elimina biletele cu o singură călătorie.

Mai trebuie spus că scandalul momentului la Transurb este acela că managementul societății vrea să dea afară mecanici auto, meseriași care se ocupă de bunul mers al autobuzelor, dar vrea să angajeze două persoane la marketing care să facă o imagine bună societății.

Postări asemănătoare

Anunț Gospodărire Urbană: Iazul din Parcul Viva este din nou populat cu pești

Reperul

Joi se scot ultimele state de plată pentru ajutorul destinat achiziţiei de centrale termice

Reperul

Pucheanu își dă o notă mai mare pentru munca de primar

Sorin Rugină