Reperul
Eveniment Galati

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd în ultimele două zile

În ultimele 48 de ore, pompierii gălățeni au intervenit la un șir de incendii de vegetație în care au fost afectate 25 hectare de teren. ”Un echipaj al Gărzii de Intervenție Ivești a intervenit pe strada Blăjeri, unde vegetația uscată care ardea, amenința să cuprindă o gopodărie. După o oră, incendiul a fost stins operativ de pompierii militari, înainte să afecteze locuința. Au ars 3000 mp de mărăciniș și vegetație uscată, cauza fiind folosirea focului în spații deschise.

Un alt incendiu, având o cauză asemănătoare a avut loc miercuri la Cavadinești, unde echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenție Berești, s-au luptat timp de 3 ore cu flăcările pentru a lichida un incendiu. Au ars în totalitate 10 hectare de miriște și grâu, dar și 10 ha de vegetație uscată de pe un teren viran. După ce au lichidat incendiul din Cavadinești, cele două autospeciale ale Gărzii Berești au fost solicitate să intervină în localitatea Balintești, unde focul se întindea cu repeziciune la o pădure de salcâmi. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul care reușise să distrugă numeroși stupi de albine aflați în zonă. După 3 ore de intervenție, bilanțul însuma 4 hectare de vegetație uscată și pădurea de salcâmi afectată pe aceeași suprafață. Cauza incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a precizat Dan Cristian Ionașcu, purt. de cuv. ISU Galați.

După câteva ore, pompierii au fost chemați să intervină la un alt incendiu de vegetație uscată la Berești-Meria. Focul afecta o plantație de salcâmi de pe raza Ocolului Silvic Grivița. S-au deplasat 2 autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Berești, care au lichidat incendiul înainte să fie distrusă toată plantația. Au ars 1,5 ha de mărăciniș și salcâmi, iar cauza probabilă a fost folosirea intenționată a focului pentru a genera incendiul.

Postări asemănătoare

Suspiciune de pestă porcină africană la Cavadinești

Reperul

Caz mortal de meningită West-Nile la Brăila

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Șofer șicanat în trafic de un alt conducător auto

Maria Vlad Romaniţă