Reperul
Eveniment Galati

Incendiu la partea electrică a locomotivei unui personal

* Cauza probabilă a incendiului este o defecțiune la sistemul electric al locomotivei, cel mai probabil un scurtcircuit *

Este vorba despre trenul personal Mărășești-Galați, a cărui locomotivă a luat foc, duminică seară, în halta din localitatea Vasile Alecsandri. Incendiul nu s-a extins la vagoane sau la întreaga locomotivă, afectând doar partea electrică a acesteia.

„A fost un incendiu la partea electrică a locomotivei. Mecanicul locomotivei a intervenit cu extinctorul din dotare, a limitat, au venit și echipajele noastre, patru echipaje de pompieri și unul SMURD, incendiul a fost localizat și lichidat la nivelul locomotivei și a motoarelor. Nu a fost pusă viață pasagerilor în pericol, s-au autoevacuat, au fost aproximativ 200 de persoane”, a precizat lt. col Eugen Chirită, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Cauza probabilă a incendiului este o defecțiune la sistemul electric al locomotivei, cel mai probabil a fost un scurtcircuit.

Unii călători au coborât din tren și au plecat spre Galați cu ocazii, iar alții au chemat rudele în ajutor sau au rămas în tren, în câmp până când o altă locomotivă a ajuns în locul celei defecte. Întârzierea cauzată de acest incident a fost de aproape trei ore.

Postări asemănătoare

Astăzi este Ziua Pașaportului Românesc

Reperul

Klaus Iohannis și-a prezentat programul prezidențial “Împreună pentru România normală”

Reperul

Galațiul și alte 15 județe au trimis generatoare de mare putere în Ialomița

Maria Vlad Romaniţă