Reperul
Cultural Eveniment Eveniment Galati

Începe Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou (VIDEO)

stiri braila

Peste câteva zile se va desfășura la Galați o nouă ediție a Festivalului de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, „Tudor Pamfile”. Directorul Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”, Viorel Sandu, a vorbit la „Deschide lumea” emisiune difuzată la postul de televiziune Realitatea TV Galați – Brăila despre faptul că prin acest festival se dorește încurajarea autenticului și ducerea mai departe a tradițiilor populare.

Este un festival unic. Este un festival care se desfășoară pentru al 29-lea an, consecutiv, un festival, care, începând din anul 2016 este crescut și susținut de Consiliul Județean Galați, prin domnul președinte Costel Fotea. Este un festival de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou. Suntem în febra pregătirilor. Din anul 2016 se desfășoară în două zile. Sâmbătă seară, de la ora 17.00, vă așteptăm la Teatrul Dramatic, unde avem invitate cinci ansambluri folclorice din cinci zone ale țării (…). Va fi un spectacol unic cu obiceiuri de iarnă, cu plugușorul, cu sorcova, cu urări de Crăciun și Anul Nou”, a declarat Viorel Sandu, managerul Centrului Cultural ”Dunărea de Jos”.

Cu ocazia desfasurarii acestui eveniment, Primăria municipiului Galați ne-a informat că, în data de 22 decembrie 2019, pentru buna desfășurare a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Tudor Pamfile”, eveniment organizat de Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” Galați, circulația rutieră va fi închisă între orele 10.45 și 12.15, pe strada Domnească, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Brăilei și intersecția cu strada Ep. Melchisedec Ștefănescu.

Ca un preambul al evenimentului din acest weekend, o mică parte din ansamblul Doina Covurluiului din cadul Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” i-a colindat aseară pe telespectatorii din Galați și Brăila și le-a adus prin intermediul televiziunii Realitatea TV Galați – Brăila, bucuria Crăciunului și a Noului An.

Postări asemănătoare

Tecuci | Scandalagiu oprit cu focuri de armă

Dr. Liliana Baroiu, medic primar boli infecțioase la Spitalul “Sf. Cuvioasa Parascheva Galați”: “Am tratat până acum la Galați peste 1000 de paciențicu Hepatita C. De luni, vom prelua pacienții care au dosare gata făcute și vom reîncepe terapiile”

Reperul

Până pe 7 septembrie, Târg de Carte în centrul istoric al Brăilei

Reperul