Reperul
Cultural Eveniment

Începe Festivalul Internațional de Literatură „Poezia – Port la Dunăre”

Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați și a Consiliului Local, în parteneriat cu Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural „Dunărea de Jos”  onorează rolul Dunării în istoria Galaților și locul special al acesteia în cultura noastră, încercând, totodată,  să creeze o punte între tradițional și actual organizînd în perioada 29 iunie – 01 iulie 2023 Festivalul Internațional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre”. Organizatorii transmit că invitaţii speciali din ţară şi din străinătate vor susţine recitaluri, lecturi publice, workshopuri și ateliere literare.

”Vor participa 50 de scriitori din România și 10 scriitori din țările riverane Dunării: Germania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Croația, Ucraina și Republica Moldova care vor susține recitaluri și lecture publice.

Manifestările se vor desfășura în Grădina Publică, pe nava Tudor Vladimirescu, la Biblioteca V.A. Urechia  și la Centrul Cultural Dunărea de Jos. În prima zi a festivalului, de Ziua Dunării va fi inaugurată Aleea Scriitorilor din Grădina Publică, iar vineri, 30 iunie începând cu ora 10.00 veți putea asculta recitalurile poeților de pe nava Tudor Vladimirescu. De asemenea, atelierele literare și workshopurile se vor desfășura la Biblioteca V. A Urechia și Centrul Cultural Dunărea de Jos”, transmite printr-un comunicat de presă Florina Zaharia, președintele Uniunii Scriitorilor din România Filiala Sud Est.

Postări asemănătoare

Florin Bican – Tropice tâmpe, un roman fantastic pentru cititori cu vârste între 9 și 99 de ani

Reperul

Premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Reperul

Noul volum al lui Marian Coman a apărut la editura Nemira

Reperul