Reperul
Social

Începe prima etapă de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în Galați

Primăria municipiului Galați informează că în perioada 5 aprilie 2024 – 31 mai 2024 se vor derula acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, după cum urmează:

Etapa I:

– în perioada 5 – 8 aprilie 2024, cu ajutorul unui elicopter, în vecinătatea zonelor cu luciu de apă, se va interveni aerian cu larvicid biologic Vectobac WG destinat combaterii larvelor de țânțari;

– în perioada 8 – 12 aprilie 2024, în intervalul orar 04.00 – 08.00, se va interveni la sol în vederea combaterii căpușelor și a insectelor zburătoare din: parcuri, faleza inferioară/superioară, grădini și locuri de joacă, utilizându-se substanța Solfac Trio EC 140 NF – insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip atomizor.

Etapa a-II-a:

– în perioada 15 – 30 aprilie 2024, în intervalul orar 22.00 – 06.00, se va interveni la sol în vederea combaterii insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanța Solfac Combi MAXX – insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip generator ULV și termonebulizator.

Etapa a-III-a:

– în perioada 13 – 31 mai 2024, se va acționa pentru combaterea aviochimică a larvelor de țânțari și a insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanțele Vectobac WG și Solfac Trio EC 140 NF.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Postări asemănătoare

ANPC. La ce trebuie să fie atenți părinții când cumpără rechizite școlare

Reperul

Despăgubiri de 10.000 de euro pentru o copilă atacată de câini în curtea Spitalului Tg. Bujor, dar şi pentru părinții acesteia

Bazinul olimpic, în ruină de ani buni, luat la pas de ministrul Tineretului și Sportului

Maria Vlad Romaniţă