Reperul
Social

Începe simularea examenului de Bacalaureat

Simularea examenului naţional de Bacalaureat începe astăzi cu proba scrisă de Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Marți este programată proba scrisă obligatorie a profilului, iar miercuri – proba scrisă la alegere a profilului sau specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe data de 7 martie proba scrisă de limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Probele au început la ora 9,00, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La prima probă susţinută, elevilor le vor fi distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obţinute. Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

De asemenea, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Postări asemănătoare

Galaţiul va celebra Mica Unire cu o paradă de ii româneşti, unele vechi şi de 140 de ani

Reperul

Forum de dezbatere internațională pentru cercetători din domeniul tehnologiilor avansate din construcțiile de mașini la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Reperul

Echipa ”elevi-profesori-părinți”, cea mai bună pentru reușita la BAC

Reperul